Το παρασκήνιο της χειραψίας Πούτιν με την νέα Ελληνίδα πρέσβειρα

Must Read

Στο ναδίρ (ρωσική λέξη για το χαμηλότατο σημείο ή αλλιώς τον πάτο) φαίνεται πως βρίσκονται οι ελληνορωσικές σχέσεις.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν υποδέχθηκε χθες στο Κρεμλίνο τη νέα Ελληνίδα πρέσβειρα, κα Τασία Αθανασίου, πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά, με μια πολύ σύντομη δήλωση για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως προβλέπει το διπλωματικό πρωτόκολλο της ρωσικής προεδρίας, κάθε φορά που ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχεται τους νέους πρέσβεις ξένων κρατών για την επίδοση των διαπιστευτηρίων τους, κάνει μια σύντομη ομιλία αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ των κρατών που εκπροσωπούν και της Ρωσίας. Όσο πιο εκτενής η ομιλία, τόσο πιο καλά τα πράγματα, αφού με αυτόν τον τρόπο υποδεικνύεται το ενδιαφέρον και οι διαθέσεις της ρωσικής κυβέρνησης απέναντι σε αυτήν της χώρας που εκπροσωπείται από τον εκάστοτε πρέσβη.

Λέγεται πως η χθεσινή αποτίμηση ήταν η πιο τυπική και σύντομη σε μια ιδιαίτερα μακρά περίοδο.

Και βέβαια, ο Πούτιν έχει κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένος με την Ελλάδα. Φαίνεται πως δεν ξεχνά ούτε τις περσινές απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα επί υπουργίας Εξωτερικών του Νίκου Κοτζιά ούτε το ζήτημα της αναγνώρισης της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο.

Από την άλλη, η διατύπωση του Πούτιν για την Κύπρο είναι κατά πολύ εκτενέστερη, με αναφορές στον κυπριακό τουρισμό, που απορροφά 800 χιλιάδες Ρώσους ετησίως έναντι των 900 χιλιάδων/1.000.000, που στρέφονται στην Ελλάδα. (Την Τουρκία, δε, επισκέπτονται περισσότερα από 6.000.000 Ρώσοι). Η διαφορά είναι προφανής. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

Όπως φαίνεται και δυστυχώς για τα ελληνικά συμφέροντα, σε αυτή την κρίσιμη γεωπολιτικά στιγμή η απερχόμενη κυβέρνηση κατόρθωσε να έχουμε τις χειρότερες, ιστορικά, σχέσεις με τη Ρωσία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Αντιθέτως, Ερντογάν – Πούτιν μιλούν σχεδόν καθημερινά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This