Σόιμπλε: Eκεί που… έφτυνε τον Τσίπρα, τώρα τον «γλύφει»

Must Read

Το είδαμε κι αυτό. Τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα. Ποιον; Αυτόν που βασάνισε όσο κανένας άλλος τους Έλληνες και ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκανε δύσκολη τη ζωή του Τσίπρα και των Ελλήνων ομολόγων του. Αυτόν που επέβαλε τα μνημόνια και ζητούσε Grexit.

Τώρα, αυτός ο «ναζί», στάζει μέλι  για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών . Ο νυν πρόεδρος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου εκεί που… έφτυνε τώρα «γλύφει», καθώς αναφέρεται σε «επίτευγμα σημαντικής πολιτικής ηγετικής ικανότητας», ‘statesmanship’ όπως είναι η έκφραση στα αγγλικά.

Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε μιλώντας στη σημερινή έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Die Zeit» είπε: «Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε ένα σημαντικό κατόρθωμα πολιτικής ηγετικής ικανότητας, διότι ξεμπλόκαρε τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία», επαινώντας έτσι τον πρωθυπουργό: «για την πολιτική αντίσταση στο εσωτερικό».

Ο τίτλος της εφημερίδας είναι: «Υπερβολικά επιτυχημένος για τους Έλληνες. Ο Τσίπρας οδήγησε τη χώρα του έξω από την κρίση. Οι ψηφοφόροι του όμως δεν του συγχωρούν τα μέσα που μετήλθε».

Το άρθρο υπογράφει ο Μίχαελ Τούμαν, ο οποίος κάνοντας έναν απολογισμό της κυβέρνησης από τον Τσίπρα τον χαρακτηρίζει -ουσιαστικά- καλό μαθητή- αφού πέταξε τις… κορώνες και μπήκε στις ράγες των δανειστών, κάνοντας αυτά που ήθελαν. τονίζει: «Του είναι εύκολο να μιλάει αριστερά, όχι όμως και να ενεργεί αριστερά. Έμαθε γρήγορα και κατάφερε να εξαγάγει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από το μνημόνιο. Ολοκλήρωσε τις ιδιωτικοποιήσεις, αύξησε τους φόρους της μεσαίας τάξης, οδήγησε την χώρα του σε πλεονάσματα και αποκατέστησε την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές», συμπληρώνει ο Τούμαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This