Συγκίνηση, σαρδάμ και… τατουάζ πίσω από τα «φώτα» της ορκωμοσίας!

Must Read

Χαμόγελα, συγκρατημένη αισιοδοξία, τρακ, εντυπωσιακές παρουσίες αλλά και στιγμές συγκίνησης. Αγχωμένος αλλά και βαθιά συγκινημένος ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

  • Από τον
    Αντώνη Ι. Αντωνιάδη

Τη στιγμή που υπέγραφε το πρωτόκολλο διορισμού του στη Κυβέρνηση δεν κατάφερε να κρύψει το άγχος και τη συγκίνηση του. Αυτόπτης μάρτυρας ο τηλεοπτικός φακός που κατέγραψε το τρέμουλο στο χέρι που κρατούσε τη πένα. «Ωχ τρέμει το χέρι μου» αναφώνησε και ο ίδιος αιφνιδιασμένος, πιέζοντας περισσότερο τη μύτη της πένας. Ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα πριν με πολύ καλή διάθεση χαιρέτησε τον υπάλληλο της Προεδρίας με τον οποίο όπως είπε, ξανασυναντήθηκε μετά από εφτά χρόνια.

Τα περισσότερα όμως από τα μέλη της κυβέρνησης είχαν απορία σχετικά με τη θέση που έπρεπε να βάλουν την υπογραφή τους στο πρωτόκολλο και ρωτούσαν συνεχώς τον υπάλληλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας που ήταν ο πολύτιμος αρωγός τους.

Η κυρία που έγινε… κύριος!

Ο άνθρωπος αυτός όμως έκανε και το κορυφαίο σαρδάμ της ημέρας.

Όταν κάλεσε την νέα υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή για να υπογράψει, την κάλεσε σαν να επρόκειτο για άνδρα. Μετά την δεύτερη πρόσκληση, κατάλαβε το λάθος του, ζήτησε συγνώμη και τα χαμόγελα περίσσεψαν.

Η Σοφία Ζαχαράκη παρά την εμπειρία της στον τηλεοπτικό φακό ήταν τόσο αγχωμένη που υπέγραψε και ξέχασε να χαιρετήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να ξαναγυρίσει για τον καθιερωμένο χαιρετισμό. Κατά τη διάρκεια της τελετής ξεχώρισαν μεταξύ άλλων στιγμιότυπα όπως αυτό που ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει τον σταυρό του πριν υπογράψει, ενώ ο Μάκης Βορίδης υπέγραψε όρθιος.

Στο dress code οι άνδρες προτίμησαν την ασφάλεια του μπλε σκούρου κοστουμιού με άσπρο πουκάμισο και σκούρα γραβάτα. Την διαφορά στη γραβάτα έκανε ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης φορώντας μια σιελ πλεχτή διακοσμημένη με οριζόντιες γραμμές.

Τι είδαν οι παρατηρητικοί

Το ζευγάρι που έκλεψε τη παράσταση ήταν οι νιόπαντροι Κικίλιας-Μπαλατσινού.

Η σύζυγος του υπουργού Υγείας προτίμησε τις αποχρώσεις του άσπρου- μαύρου. Ενώ οι πιο παρατηρητικοί εντόπισαν τα διακριτικά της τατουάζ. Το ζευγάρι φανερά αμήχανο με σωστή απόσταση μεταξύ του, πολιορκήθηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες για μια δήλωση. Εισέπραξαν όμως ένα «ευχαριστώ πολύ» … και τίποτα άλλο. Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, με το άγχος να έχει φύγει, βγήκαν χαμογελαστοί και πιασμένοι χέρι-χέρι.

Από τις πλέον ξεχωριστές στιγμές ήταν η είσοδος των νέων μελών της Κυβέρνησης με τα μικρά παιδιά τους. Ο Χάρης Θεοχάρης δρασκέλισε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου με την μικρή του κόρη στην αγκαλιά και πλαισιωμένος από τη σύζυγο του και τα άλλα τρία τους παιδιά.

Ένας γιός… σταρ!

Πάντως τα φλας μονοπώλησε η ενδυματολογική επιλογή του μικρού Αλκαίου που για την ορκωμοσία του πατέρα του Αδωνι Γεωργιάδη φόρεσε μπλε κοστούμι χωρίς γραβάτα.

Από τις πέντε κυρίες που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, τα φλας άστραψαν στη κυριολεξία για την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή και την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μηχαϊλίδου.

Και οι δυο πάντως στις ενδυματολογικές τους επιλογές επέλεξαν τα δυο άκρα: Φόρεμα στο απόλυτο λευκό για τη κ. Αραμπατζή και total black για την κ. Μηχαιλίδου. Πλέον η τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης πέρασε στην ιστορία.

Τα μέλη της μπαίνουν στο μικροσκόπιο πολιτών και δημοσιογράφων που θα περιμένουν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για ένα καλύτερο αύριο. Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για αύριο το μεσημέρι στη πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This