28-5-2020

Τρεις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών για να στηριχθεί η οικονομία

Με στόχο τη στήριξη των εργαζόμενων αλλά και των επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την πανδημία το υπουργείο Εσωτερικών έχει δρομολογήσει τρεις σημαντικές παρεμβάσεις. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος  στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Οι παρεμβάσεις αυτές είναι:

  1. Προκηρύχθηκε ήδη ο διαγωνισμός για τις περίπου 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που θα γίνει από το ΑΣΕΠ. Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και μέχρι το τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους
  2. Μέσα στις επόμενες ημέρες συνυπογράφεται η ΚΥΑ για την προκήρυξη 36.500 θέσεων εργασίας (8μηνα) που θα απορροφηθούν από την Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα. Η διαδικασία των προσλήψεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.
  3. Την Παρασκευή θα έχει ψηφισθεί η τροπολογία για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα εστίασης δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις να διατηρήσουν τον τζίρο τους και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσφέρουν στην ελληνική οικονομία.

«Κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε τη λειτουργία της εστίασης γιατί είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτόν τον χώρο. Είναι δεκάδες χιλιάδες οι επιχειρήσεις. Απεικονίζουν ένα μεγάλο κομμάτι του παραγόμενου εθνικού μας προϊόντος και θέλουμε να γίνουν τα πάντα για να στηριχθούν και να μείνουν όρθιες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στο σχέδιο στήριξης της οικονομίας και της εργασίας που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, είπε ότι, θα αφορά κυρίως στη στήριξη του τουρισμού, εκτιμώντας ότι «θα πάμε καλά».

«Θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο», διαβεβαίωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW