Πραξικοπηματική κλήση στην επιτροπή: Καλύπτουν Παπασταύρου, ενοχοποιούν τους μάρτυρες

Must Read

Εφτασε επιτέλους η ώρα να ακουστεί η αλήθεια, αρκεί να θέλουν ορισμένοι να την ακούσουν και να μην έχουν βγάλει ήδη συμπεράσματα. Μετά τον ορυμαγδό ψεμάτων και κατασυκοφάντησης που ακολούθησε την παραληρηματική κατάθεση του Ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο εκδότης της «δημοκρατίας» Ιωάννης Φιλιππάκης θα παραστεί στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, παρότι κλήθηκε ως ύποπτος και όχι ως μάρτυρας.

Η Ν.Δ., σε μια παράνομη και αποπροσανατολιστική κίνηση, πρότεινε να κληθούν ως ύποπτοι οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Ιωάννης Φιλιππάκης, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, βασιζόμενη στους ψευδείς ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή και προσπαθώντας να στηρίξει τα περί «συμμορίας», κάτι που συνιστά πρωτοφανή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

Αναφορικά δε με την Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς Ντζούρα και Μανώλη, η πλειοψηφία θα ρωτήσει τους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ζαχαρή και Σοφουλάκη για τον τρόπο κλήσης τους και με τον ίδιο τρόπο θα κληθούν και από την Προκαταρκτική.

Η νέα μεθόδευση της πλειοψηφίας προκάλεσε την οξεία αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να καταστούν πρόσωπα ως ύποπτα επειδή τους υπέδειξε ένας ιδιώτης. Μάλιστα, πρότεινε να κληθεί για κατάθεση μια σειρά από μάρτυρες, με τη Ν.Δ., ωστόσο, να υποστηρίζει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τραβήξει τη διαδικασία σε μάκρος, ενώ «είδε» πίσω από την αποχώρηση του κόμματος «εγκατάλειψη» του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Απαντώντας, πάντως, η Κουμουνδούρου, έκανε λόγο για ακόμα ένα πραξικόπημα κατά του κράτους δικαίου, μιλώντας για αδιανόητη και πρωτοφανή απόφαση της Ν.Δ. να απορρίψει όλους τους μάρτυρες που προτάθηκαν.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, κατήγγειλε ότι Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. στον βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων παραβιάζουν τη νομιμότητα και τα στοιχειώδη δικαιώματα πολιτικών και πολιτών, χαρακτηρίζοντας τη μετατροπή ως υπόπτων μη πολιτικών προσώπων κοινοβουλευτικό και δικαστικό πραξικόπημα. Να σημειωθεί πως η πλειοψηφία κάλυψε ακόμη μία φορά τον Σταύρο Παπασταύρου και δεν τον κάλεσε για κατάθεση, παρότι κατονομάστηκε από τον Σάμπυ Μιωνή.

Η Γιάννα Παπαδάκου δήλωσε σχετικά με την κλήση της: «Η απόφαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής να με καλέσει ως ύποπτη με αφορμή τους εις βάρος μου ισχυρισμούς του συκοφάντη και ερευνουμένου ως υπόπτου για απάτη από την ελληνική Δικαιοσύνη Σάμπυ Μιωνή είναι μία ακόμα προσπάθεια των σκοτεινών κύκλων που διακινούσαν το μαύρο πολιτικό χρήμα να με τρομοκρατήσουν, να με φιμώσουν και να με εξαφανίσουν από τον χώρο της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Είναι λυπηρό ότι στις επιθέσεις σε βάρος μου συνηγορούν με παράνομες μεθόδους και αντισυνταγματικές πρακτικές και μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Η αλήθεια όμως θα ακουστεί και στη Βουλή, γιατί κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει στο να αποκαλύπτω το σκοτεινό και ζοφερό πρόσωπο της εξουσίας, αλλά και τους συνεργούς εκείνων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, λεηλατώντας και καταληστεύοντας τα δημόσια ταμεία. Θα εμφανιστώ στην επιτροπή, με όποια ιδιότητα και αν μου ζητηθεί, και θα πω την αλήθεια».

Η δήλωση του εκδότη της «δημοκρατίας»

Η εκτέλεση της κοινοβουλευτικής και νομικής σκευωρίας (και παρωδίας…) συνεχίζεται, κατά τον προφανή σχεδιασμό της, με την αποφασισθείσα κλήση μου να παραστώ ως ύποπτος ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Σπεύδει, μάλιστα, η επιτροπή, ως μη όφειλε, αφού ως μη πολιτικό – κυβερνητικό πρόσωπο δεν εμπίπτω στην αξιολογική δικαιοδοσία και αρμοδιότητά της, να με (προ)χαρακτηρίσει «ύποπτο». Οιονεί δηλαδή (προ)κατηγορούμενο. Θέλοντας να προκαταλάβει και αντιποιούμενη ανεπίτρεπτα τη δικαιοδοτική κρίση της αποκλειστικώς αρμόδιας -στο παρόν στάδιο αναφορικά με το πρόσωπό μου- τακτικής Δικαιοσύνης. Και όλα αυτά αποτελούν ακολουθία της σκανδαλώδους και προδήλως παράνομης και άκυρης διεύρυνσης του αρχικού κατηγορητηρίου, όταν πλέον εμφανώς έχει καταδειχθεί το παντελώς ανυπόστατο αυτού. Στο εγχείρημα αυτό «επιστρατεύθηκε» ο διάσημος από τη «λίστα Λαγκάρντ» και τα «Panama Papers» ψευδομάρτυρας και ψευδομηνυτής Σάμπυ Μιωνής. Παρότι -ως και ο ίδιος ευθύς εξαρχής ρητώς δήλωσε- είναι παντελώς άσχετος με την υπόθεση της NOVARTIS που αποκλειστικώς είχε εντολή να εξετάσει η Προανακριτική Επιτροπή, παρά ταύτα κλήθηκε (αυτός και τα κραυγαλέα ψεύδη και οι αντιφάσεις του) να αποτελέσει άρον άρον τον «σωσίβιο πυλώνα» της επιχειρούμενης πολιτικής δίωξης. Στο ποιόν και τα ψεύδη του εν λόγω ατόμου -παλαιόθεν γνωστού ανά το πανελλήνιο και διεθνώς- ομνύουν πλέον τόσο η πλειοψηφία της επιτροπής όσο και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛ. σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Θλιβερά σημεία των καιρών. Αυτονοήτως θα προσέλθω ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής. Εκείνοι στα δικά τους έργα. Εγώ, όπως πάντα, θα πράξω στο ακέραιο το καθήκον μου, κατά συνείδηση. Η αλήθεια θα κατισχύσει και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η πασιφανής κατάχρηση εξουσίας που ασκείται έχει ως στόχο την εκδοτική μου ομηρία, αφού είναι γνωστό ότι η δεκαετής ανεξάρτητη και επιτυχημένη πορεία της εφημερίδας «δημοκρατία» έχει ενοχλήσει πολλαπλώς όσους κρύβονται πίσω από αυτή τη φαρσοκωμωδία. Δυστυχώς γι’ αυτούς, τους γνωρίζω πολύ καλά για να τους φοβάμαι.

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης

Εκδότης

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This