Γκαλοπ! 8 στους 10 δεν θέλουν πρόωρες εκλογές – Ανησυχία για οικονομία, μεταναστευτικό και εργασιακά

Must Read

«Πρώτος και καλύτερος» παραμένει στις προτιμήσεις των Ελλήνων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι όλων των αντιπάλων του, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό του Mega. 

Στην εν λόγω δημοσκόπηση, πέρα από την πρόθεση ψήφου και τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι φόβοι των πολιτών για την οικονομία, αλλά και το… βροντερό «όχι» σε -ενδεχόμενες- πρόωρες εκλογές, σε συντριπτικό ποσοστό 84%!

Αναλυτικότερα, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά του (σταθερά δεύτερου) ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόθεση ψήφου να φέρνει το κυβερνών κόμμα στο 40,3%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,9%, το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με 5%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 4,7%, ΜέΡΑ 25 με 3,2%, με την Ελληνική Λύση να μένει εκτός Βουλής με 2,9%.

Σύμφωνα, πάντως, με την έρευνα της Metron περισσότεροι από 8 στους 10 πολίτες (ποσοστό 84%) δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Όσον αφορά στο φλέγον ζήτημα της οικονομίας, η ανησυχία και σε αυτή την έρευνα έχει υπερκεράσει το φόβο για την πανδημία, με το 41% των ερωτηθέντων να πιστεύει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η οικονομία, το 20% να ανησυχεί κυρίως για την ιατρική περίθαλψη ως προς την πανδημία, και το 14% να τρέμει την ανεργία.

Τέλος, οι πολίτες εξακολουθούν να έχουν (μάλλον) θετικές εντυπώσεις από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της Δημόσιας Υγείας (84%), αλλά όσον αφορά στις επιδόσεις στα ελληνοτουρκικά, την Παιδεία και τα εργασιακά, οι θετικές με τις (μάλλον) αρνητικές εντυπώσεις είτε κοντράρονται στα ίσα, είτε υπερισχύουν οι δεύτερες.

  • Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This