ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ: Ρίχνει τη Φώφη το (παλαιό) ΠΑΣΟΚ!

Must Read

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ντόμινο των εξελίξεων στη Κίνημα Αλλαγής ξεκίνησε με την –κατά κάποιο τρόπο- απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την επιλογή της Φώφης Γεννηματά να μην τον βάλει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, συνέχισε με τον αποκεφαλισμό Χρυσοχοΐδη και Μενδώνη την στιγμή της υπουργοποίησής τους την επομένη των εκλογών και έφτασε στο «κερασάκι της τούρτας” που ήταν η αποχώρηση από το Κίνημα (με ευθείες βολές κατά της προέδρου) του Σταμάτη Μαλέλη.

Ανέλαβε την ευθύνη

Κάπως έτσι και με ένα εκλογικό αποτέλεσμα κατώτερο του αναμενόμενου φτάσαμε στο σήμερα με ένα εν εξελίξει «αντάρτικο» και με την πρόεδρο του κινήματος να αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά επέμεινε στην αυτόνομη πορεία του κόμματος λέγοντας:

«Ως πρόεδρος αναλαμβάνω το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για ό, τι συνέβη, για το αποτέλεσμα που πήραμε σε αυτές τις εθνικές εκλογές. Ας αναρωτηθούμε όμως όλοι και ιδιαίτερα οι κρυπτόμενοι στον αγώνα γιατί είχαμε και αυτό το είδος που αρχίζουν τώρα με κίνητρο μονάχα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να εμφανίζονται τι θα γινόταν σήμερα, που θα ήμασταν σήμερα αν δεν είχε προηγηθεί όλη αυτή διαδρομή. Δεν θα υπήρχαμε καν», τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Η αυτονομία του ΚΙΝΑΛ είναι στρατηγικού, πολιτικού χαρακτήρα και έχει ιστορικό βάθος. Η Δημοκρατική Παράταξη υπήρξε πάντα διακριτή από τα ρεύματα της Δεξιάς και της Αριστεράς. Και επειδή κάποιοι αρχίζουν το βιολί της ουράς τού δήθεν προοδευτικού πόλου του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνω: Είμαστε ένα κόμμα τελείως διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τις σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις», είπε μεταξύ άλλων επανέλαβε πως το ΚΙΝΑΛ είναι καθαρά απέναντι στην συντηρητική πολιτική που πρεσβεύει η ΝΔ.

Κατηγόρησε τον Τσίπρα πως με την πολιτική του και τον καθεστωτισμό του, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επιστροφή στην εξουσία της παράταξης που χρεοκόπησε τη χώρα και ότι το σημερινό πολιτικό τοπίο είναι αποτέλεσμα μιας κρυφής σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη συγκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης ΝΔ 2004-2009.

Άλλοι τρέχουν για να βγουν άλλοι

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης άνοιξε το χορό του… αντάρτικου καρφώνοντας τη Φώφη κατηγορώντας τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος για τη στάση τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Το περί Δούρειων Ίππων δεν με αφορά. Αλλά εσείς δώσατε ρόλο στον Μπίστη, στον Θεοχαρόπουλο και στον Ραγκούση», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στην ηγετική πλειοψηφία του κόμματος λέγοντας με νόημα ότι έκανε 57 ομιλίες και εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ώστε «στο τέλος άλλοι τρέχουν για να βγουν άλλοι».

Λανθασμένη πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ

Ο Δημήτρης Ρέππας πήρε τη σκυτάλη λέγοντας ότι είναι «ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8%» που πήραμε. Κατηγόρησε εμμέσως αλλά ευθέως τη Φώφη για λανθασμένη πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ: «Ο κόσμος καταλάβαινε πως θέλαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Δώσαμε λάθος στίγμα» είπε χαρακτηριστικά. «Φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά και όχι το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

Στήριγμα στο «πυρ ομαδόν» κατά της προέδρου αποδείχθηκε ο στενός της συνεργάτης Χρήστος Πρωτόπαπας ο οποίος είπε:

«Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έστω αυτό το μη ικανοποιητικό δεν θα μιλάγαμε τώρα. Δεν άκουσα καμία άλλη πρόταση απ’ αυτή που παρουσίασε η πρόεδρος παρά μόνο κριτική χωρίς περιεχόμενο», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε τέλος ότι θα γίνει πλήρης συζήτηση πώς από το 44% το 2009, έφτασε στο 4,6% το 2015 μέχρι το σημερινό 8%, που μπορεί να μην ικανοποιεί αλλά είναι ανοδικό.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This