9-7-2020

Επιστολή Μενέντεζ σε Πομπέο για Αν. Μεσόγειο, Λιβύη: «Εφαρμόστε το νόμο. Επιβάλετε κυρώσεις στην Τουρκία» (video)

Ιδιαίτερα σαφής, όσο και καυστικός, ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ζητά από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τη συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ.

«Η εφαρμογή διαφορετικού προτύπου στην Τουρκία με βάση την προσωπική ‘έλξη’ που ο πρόεδρος Τραμπ φαίνεται προφανώς να αισθάνεται για τον πρόεδρο Ερντογάν, δεν είναι τρόπος να ασκήσει κανείς εξωτερική πολιτική», ανέφερε σε επιστολή του προς τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Για να συνεχίσει: «Οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της κυπριακής και ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία, υπογραμμίζουν την έλλειψη δέσμευσης του προέδρου Ερντογάν στο κράτος δικαίου».

Ο Νόμος για την Εταιρική Σχέση Ασφάλειας και Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, γνωστός και ως «East Med Act», χαρακτηρίζεται στην επιστολή ως μια σημαντική έκφραση δέσμευσης των ΗΠΑ στη σχέση τους με την Ελλάδα, τη Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ