Τρίτη 15/6/2021

Τσιάρας: Πριν την «πτώση» ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την τροπολογία η οποία νομιμοποιούσε τα παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα!

«Όταν ξεκινάμε τη θητεία μας, τα παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά είναι καλά για να τα χρησιμοποιούμε, (αλλά) όταν τελειώνουμε τη θητεία μας δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε; Σε ποια ηθική στέκεται αυτό; Δικαιολογήστε το», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στη Βουλή, ερωτώμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις παράνομες ηχογραφήσεις και το αν ανήκουν στη δικαιοδοσία του.

Ο κ. Τσιάρας είπε ότι στις 24/12/2015, ο τότε αναπληρωτής υπουργός «καταθέτει μια τροπολογία με την οποία νομιμοποιεί τα παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα» και «ω του θαύματος» τον Ιούνιο του 2019, ο ίδιος υπουργός αποσύρει τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Για να μιλήσει περί ηθικής: «Πως τυχαίνει αυτό το πράγμα να συνδυάζεται με τον χρόνο που ξεκινά μια κυβέρνηση τη θητεία της και να καταλήγει με το χρόνο που ολοκληρώνει η ίδια κυβέρνηση τη θητεία της; Που στέκεται η ηθική;»

Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, στάθηκε στο σκάνδαλο Novartis κάνοντας λόγο για «πολιτικό παιχνίδι αντιπερισπασμού» από το «υπαρκτό» σκάνδαλο Novartis αλλά και από την τρέχουσα «ζοφερή» οικονομική κατάσταση.

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης μίλησε για «σχιζοφρενικές» αντιφάσεις της ΝΔ, προσθέτοντας: «Η πολιτική βδέλλα, που λέγεται Μιωνής, που ηχογραφεί, που βρίσκεται συνομιλητής σχεδόν όλων των κυβερνήσεων το τελευταίο διάστημα, όταν συναντά τον Παππά είναι μέγα σκάνδαλο, αλλά όταν συναντά τον Σαμαρά είναι απλά… καθημερινή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου χαρακτήρισε ιεροσυλία τη σύγκριση από τον ΣΥΡΙΖΑ της παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου με την παραπομπή του Παπαγγελόπουλου και αναρωτήθηκε: «Είναι βρώμικο, τελικά, το 1989 κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Συνασπισμό ή (είναι) κάθαρση, όπως υποστηρίζει η δήθεν Αριστερά εδώ και χρόνια;».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ