Κυριακή 13/6/2021

Η απόφαση των γονιών του 16χρονου Βασίλη να δωρίσουν όργανά του, συγκίνησε τον Δημήτρη Στρατούλη που ζει χάρη σε… δανεικά νεφρά!

«Πραγματικό μεγαλείο ψυχής και κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης από τους γονείς του 16χρονου Βασίλη, που σκοτώθηκε στο Μεσολόγγι. Μέσα στον ανείπωτο πόνο και θλίψη τους, δώρισαν τα όργανά του, για να σώσουν άλλους βαριά πάσχοντες συνανθρώπους τους.

Έχουν τον απέραντο σεβασμό και την αγάπη μας», λέει στη στήλη ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, μιλώντας για το παιδί που έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Μεσολόγγι πριν από λίγες ημέρες και μόλις χθες οι δικοί του άνθρωποι, αφού διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος, δώρισαν καρδιά, ήπαρ και κερατοειδείς.

Ο Δημήτρης Στρατούλης ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει μεταμόσχευση, αφού έχει και ο ίδιος υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού σε μία δεκαετία. Για τον λόγο αυτό έγραψε βιβλίο που το παρουσιάζει στο Ναύπλιο στις 12 Ιουλίου.

Δώρο ζωής

«Στα 39 μου μού είπαν ότι είμαι στο τελικό στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας, και είχα ένα με ενάμιση μήνα ζωής. Τότε η μητέρα μου μού έδωσε το ένα της νεφρό. Μετά χρειάστηκε ξανά να γίνει το ίδιο, και μια άλλη μάνα, στο δημόσιο νοσοκομείο της Νανσί στη Γαλλία δώρισε για μεταμόσχευση τα όργανα της νεκρής κόρης της κι έσωσε εμένα κι άλλους επτά ανθρώπους. Γι’ αυτό και γράφτηκα στο μητρώο δωρητών οργάνων και ιστών, κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω στη διάδοση της δωρεάς ανθρωπίνων οργάνων και ιστών, που είναι δώρο ζωής, και την αύξηση των μεταμοσχεύσεων και στη χώρα μας», λέει ο Δημήτρης Στρατούλης συγκινημένος από τη δωρεά της χαροκαμένης μάνας του 16χρονου αγοριού από το Μεσολόγγι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ