Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Τι είπαν και τι δεν είπαν Μητσοτάκης-Γεννηματά για παρακράτος, Σαμαρά και Καραμανλή

Σύγκρουση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, με αφορμή την «πατρότητα του παρακράτους» που, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., ανήκει στη Δεξιά και το ενσωμάτωσε ο Τσίπρας.

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν βάζει στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί επιχειρεί έναν συμψηφισμό, γιατί και ο πρώην πρωθυπουργός άφησε έξω από το κάδρο των ευθυνών για την κρίση και τα μνημόνια τον Κώστα Καραμανλή: «Τόσον αγώνα έκανε ο άνθρωπος να κρατήσει έξω από το κάδρο των ευθυνών για την κρίση και τα μνημόνια την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, της Νέας Δημοκρατίας! Ε, τώρα και εσείς έρχεστε με τη σειρά σας και επιχειρείτε τον συμψηφισμό».

Η απάντηση Μητσοτάκη στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. ήρθε με αιχμές και κρυφά μηνύματα. Όχι μόνο για την κυρία Γεννηματά: «… δεν μπορώ να ξεχάσω ότι συνυπήρχαμε ως υπουργοί και ήσασταν υπουργός στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Τότε δεν τα λέγατε όλα αυτά. Ξαφνικά τα έχετε θυμηθεί με μια μικρή καθυστέρηση».

Ναι μεν την κατηγορεί ευθέως ότι δεν μιλούσε πριν λόγω… καρέκλας, αλλά δεν υπήρξε και απάντηση στην ουσία των κατηγοριών της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ έμειναν ερωτηματικά από την ονομαστική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν υπήρξε καμία αντίδραση Μητσοτάκη στις αναφορές Γεννηματά για τον Κώστα Καραμανλή, ούτε μια λέξη στήριξης της διακυβέρνησης 2004 – 2009. Απλώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπέρασε, σαν να μην το άκουσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ