Ο Καλογρίτσας άναψε «φωτιές» σε Παππά-Τσίπρα – Για τον ρόλο του πρώην Πρωθυπουργού ρωτούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Must Read

Για εικονική σύμβαση με ξένη εταιρεία, με τα χρήματα να δίνονται στη δική του για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016 κάνει λόγο ο Χρήστος Καλογρίτσας, εμπλέκοντας ΣΥΡΙΖΑ και Νίκο Παππά στην υπόθεση!

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής», στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα η προσφυγή της πολυεθνικής κατασκευαστικής λιβανέζικων συμφερόντων CCC (Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc) κατά της εταιρείας του Καλογρίτσα «Τοξότης», απαιτώντας την πληρωμή 3εκ. ευρώ, της προκαταβολής δηλαδή που έλαβε ο «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα ΗΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η πλευρά του Καλογρίτσα αρνήθηκε το χρέος, υποστηρίζοντας πως πήρε τα χρήματα «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House»! Ερωτώμενοι οι δικηγόροι του Καλογρίτσα τι εννοούν, απάντησαν: «Όταν λέμε White House εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά»!

Σε μια ακόμη υπόθεση το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται το όνομα το Νίκου Παππά (μετά την ηχογράφηση Μιωνή) και το γεγονός ότι ήταν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, σίγουρα εγείρει πολλά ερωτήματα. Όντως έγινε η συμφωνία αυτή, με στόχο ο έλεγχος του υπό διαμόρφωση (τότε) τηλεοπτικού τοπίου;

Θυμίζουμε, ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε πάρει τη δεύτερη άδεια  που δημοπρατήθηκε, αλλά προκαλώντας πολλές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ως προς το «που βρήκε τα λεφτά». Τελικά δεν έμαθε κανείς αν τα βρήκε ή όχι, καθώς  λίγο αργότερα, όταν έπρεπε να μπουν τα χρήματα, ζητήθηκε 48ωρη προθεσμία από την πλευρά Καλογρίτσα, αίτημα που απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα την αποχώρηση Καλογρίτσα από τη διαδικασία και την άδεια να πηγαίνει στον Ιβάν Σαββίδη.

Μιλώντας στον Real FM πέρυσι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποκαλύψει ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του είχε ζητήσει, εκ μέρους του τότε Πρωθυπουργού, να δανείσει στον Καλορίτσα 20,5εκ. ευρώ για να πληρώσει την προκαταβολή της άδειας που είχε αποκτήσει στον διαγωνισμό.

Η αντίδραση της ΝΔ: «Να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του;»

Για δημιουργία «ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το μαγαζί», κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα, η οποία αναρωτιέται και για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα:

«Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το μαγαζί έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το μαγαζί. Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις».

ΚΙΝΑΛ: «H Δικαιοσύνη να διερευνήσει σε βάθος τις νέες αποκαλύψεις»

Στον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα στέκεται και το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του και ζητά από τη Δικαιοσύνη να ρίξει ως στην υπόθεση:

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από την Δικαιοσύνη.

Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

• Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς;

• Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου;

• Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;

Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο».

πηγές: Πρώτο Θέμα, iefimerida.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This