Τρίτη 22/6/2021

Μεγαλοπρεπέστατη κυβίστηση ΣΥΡΙΖΑ: Απέρριψε συμφωνία που είχε υπογράψει!

Νέο ρεσιτάλ πολιτικής κωλοτούμπας έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξέχασε τι υπέγραψε όσο ήταν κυβέρνηση, δηλώνοντας «παρών» στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ, την οποία είχε υπογράψει το 2016!

Προς τι η όψιμη αλλαγή στάσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι εισηγητές του νομοσχεδίου, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, το «παρών» προέκυψε επειδή γίνονται, εκ μέρους του Ισραήλ, μονομερείς ενέργειες που αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο. Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αναβολή της συζήτησης της συμφωνίας με το Ισραήλ στην αρμόδια επιτροπή, επειδή η ημέρα συζήτησης συνέπιπτε με την πρώτη μέρα που θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο προσάρτησης των παλαιστινιακών εδαφών.

Απαντώντας στην κριτική αλλά και στο αίτημα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου η κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση αναφορικά «με τον σεβασμό των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου» για την προσάρτηση κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως η συμφωνία είναι επωφελής και για τις δύο χώρες και πως η προσπάθεια της Ελλάδας είναι να εντείνει τις διεθνείς συμμαχίες για να προασπίσει τα δικά της εθνικά συμφέροντα. Επιτέθηκε δε στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση να υπερψηφίσει, ξεκαθαρίζοντας πως κακώς εκτρέπεται η συζήτηση στο Παλαιστινιακό. Χαρακτήρισε, μάλιστα, παράδοξη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία ψηφίστηκε, εκτός από τη Ν.Δ., και από το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν -ως αναμενόταν- ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Σημειωτέον πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμεί με κάθε τρόπο να αναδείξει το φιλοπαλαιστινιακό προφίλ του, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια και ψιθύρους στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια που βοούν ότι η Κουμουνδούρου φόρεσε ξανά την παλαιστινιακή μαντίλα εξαιτίας του Σ. Μιωνή!

Αναθεώρησαν πράγματι τη στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ λόγω του επαίσχυντου ηχητικού; Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, ερωτηθέντες σχετικά, όχι μόνο δεν απάντησαν, αλλά έφυγαν και τρέχοντας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ