Αντώνης Μυλωνάκης: Ο «ιπτάμενος και τζέντλεμαν» βουλευτής που νίκησε τη μοίρα του!

Must Read

«Τώρα στέριωσα στο έδαφος» λέει στην «Espresso» ο «ιπτάμενος αλλά και τζέντλεμαν» βουλευτής της Α’ Ανατολικής Αττικής με την Ελληνική Λύση, Αντώνης Μυλωνάκης, που ενώ μετρά περισσότερες από 5.500 ώρες πτήσης ως πιλότος της Αεροπορίας Στρατού και πολλά επικίνδυνα άλματα ως αλεξιπτωτιστής, αποφάσισε να πατήσει πια γερά στη γη.

  • Της Βίβιαν Μπενέκου

Ο πρώην αξιωματικός, που αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του συνταγματάρχη κι ύστερα πέρασε στη δημοσιογραφία, για να καταλήξει στην πολιτική, «νίκησε τη μοίρα του», όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά, και πέτυχε να φύγει μακριά από τη φτώχεια και την ανέχεια.

Ο τομέας του στο Κοινοβούλιο, αλλά και και του ίδιου προσωπικά είναι τα εθνικά θέματα. Μάλιστα, μιλώντας για τα πάρε δώσε με την Τουρκία, λέει χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, υπάρχει σχέδιο να πάμε σε μοιρασιά στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο Αντώνης Μυλωνάκης θαυμάζει ιδιαίτερα τον Κυριάκο Βελόπουλο, τον οποίο χαρακτηρίζει, εκτός από καλό πολιτικό, και κορυφαίο στις πωλήσεις.

Στην προσωπική του ζωή είναι μανιώδης καπνιστής, αν και -όπως αποκαλύπτει- έχει περάσει έμφραγμα, αλλά την καρδιά του δεν την ταλαιπωρεί μόνο με το κάπνισμα. Είναι συνάμα ερωτευμένος, πολλά χρόνια τώρα, με την Αννούλα του, όπως αποκαλεί τη σύντροφό του Αννα Σαλίπα, για την οποία μας λέει ότι «είναι ένα όμορφο και πολύ καλό πλάσμα, που με ανέχεται, με φροντίζει και έχει σταθεί στο πλευρό μου στα δύσκολα».

Είναι δε, τόση η αγάπη του για τον Στρατό, που έκανε και τον γιο του, Χαράλαμπο, στρατιωτικό. Θα έχει, μάλιστα, τη χαρά να τον δει γαμπρό πολύ σύντομα.

  • Πώς γίνεται ένας πρώην αξιωματικός να περνάει στην (τηλεοπτική) δημοσιογραφία και ύστερα στην πολιτική; Πώς «δένουν» μέσα σας όλα αυτά;

Το παιδικό μου όνειρο ήταν να γίνω αξιωματικός, να πάω στις Ειδικές Δυνάμεις ή να πετάξω. Ημουν τυχερός, αν και μεγάλωσα σε φτωχή, αλλά τίμια οικογένεια, εγώ και ο αδερφός μου νικήσαμε τη μοίρα μας και κατορθώσαμε, με τη βοήθεια της Παναγιάς, να κατακτήσουμε όλους τους στόχους μας. Τελικά, έπειτα από 25 χρόνια στις Ενοπλες Δυνάμεις, αποστρατεύτηκα με τον βαθμό του συνταγματάρχη. Οντας ένας άνθρωπος που γαλουχήθηκε με τη φράση του Σόλωνα «Αρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήσει», ήτοι πρώτα μαθαίνεις να διοικείσαι και μετά να διοικήσεις, δεν δυσκολεύτηκα να ξεκινήσω μια δεύτερη «καριέρα» ως δημοσιογράφος, κάτι που επίσης μου άρεσε πολύ. Η αρχή έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, αργά, αλλά σταθερά απόκτησα κάποια εμπειρία και μετά ακολούθησαν τα Extra, Epsilon, Art και Αlert, που ήταν ο τελευταίος σταθμός της 16χρονης παρουσίας μου στη τηλεόραση προτού ενταχθώ ενεργά στην πολιτική, όπου εκλέχθηκα βουλευτής με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στην Α’ Ανατολική Αττική.

  • Η πολιτική και δη το κόμμα σας, η Ελληνική Λύση, ποιες δικές σας ανάγκες κάλυψε;

Η Ελληνική Λύση μού κάλυψε και μου καλύπτει όλες τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Ανήκει ιδεολογικά στον καθαρό πατριωτικό χώρο, πιστεύει στο τρίπτυχο «πατρίδα, Ορθοδοξία, οικογένεια» και έχει συνθήματα τα: «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» και «Πρώτα η Ελλάδα – Πρώτα οι Ελληνες».

  • Πώς γνωριστήκατε με τον Βελόπουλο και τι σας τράβηξε στο κόμμα του;

Με τον πρόεδρο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Θα έλεγα ότι πρώτος τον γνώρισα εγώ από τις εκπομπές του τη δεκαετία του ‘90 και μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση η αμεσότητα του λόγου του, καθώς και οι γνώσεις του, κυρίως στη γεωπολιτική – γεωστρατηγική – εκεί όπου και εγώ ασχολούμουν συνεχώς. Θα σας αποκαλύψω και κάτι εντελώς προσωπικό, ήμουν ο πρώτος το 2014 που του εκμυστηρεύτηκε τους στόχους του ένα απόγευμα, πίνοντας καφέ. Στόχοι οι οποίοι εκτελέστηκαν κατά γράμμα και αυτός είναι άλλος ένας λόγος, ο σοβαρότερος ίσως, που όταν μου έκανε την πρόταση, στα τέλη του 2018, απάντησα αμέσως καταφατικά.

  • Πώς είναι αυτή η πρώτη σας εμπειρία από τη Βουλή;

Επειτα από έναν χρόνο στη Βουλή, πιστεύω ότι κατορθώσαμε κάτι το οποίο πολλές κοινοβουλευτικές ομάδες θα ζήλευαν: Είμαστε μονοιασμένοι, δουλεύουμε σαν το μελίσσι, εκτελούμε κατά γράμμα το κοινοβουλευτικό μας έργο, έχουμε άμεση επαφή με την κοινωνία, είμαστε δέκα νοματαίοι πειθαρχημένοι και δεμένοι σαν μια γροθιά. Ο,τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά στην Ελληνίδα και τον Ελληνα πατριώτη – νοικοκύρη το κάνουμε πράξη με έργα, και όχι με λόγια του αέρα.

  • Τι γίνεται στα αλήθεια με την Τουρκία, όπως βλέπετε τα πράγματα από μέσα;

Η Τουρκία χρόνια τώρα μάς δείχνει με κάθε τρόπο και μέσον προς τα πού κινείται. Πλέον δεν παρενοχλεί, αλλά διεκδικεί. Διεκδικεί τα νησιά μας, τα εδάφη μας και, κυρίως, τον ορυκτό μας πλούτο. Και η αλήθεια είναι ότι εμείς με την υποταχτικότητα την οποία δείχνουμε σε κάθε της ενέργεια και επικαλούμενοι διαρκώς το Διεθνές Δίκαιο επιτρέπουμε να διεκδικούν όλο και περισσότερα.

Το μεγαλύτερο έγκλημα -πολιτικά πάντα μιλάω- ήταν ότι εμπλέξαμε το ΥΠΕΘΑ με τα Μνημόνια και τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή των δανειστών σε βάρος της πατρίδας μας. Πιστεύω ότι υπάρχει, δυστυχώς, σχέδιο να πάμε σε μοιρασιά στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε -σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο ή σύρραξη- μόνοι. Πιστεύουμε ότι η εξωτερική μας πολιτική πρέπει να είναι πολυδιάστατη και σίγουρα επιθετική – όπου απαιτείται.

  • Πώς κρίνετε την έως τώρα πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Η έως τώρα πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνει ότι βαδίζει στον δρόμο που χαράζει μια σκληρή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θα κυβερνά το επιτελικό κράτος. Στα εθνικά θέματα εκτελεί εντολές έξωθεν περισσότερο παρά χαράσσει πολιτική για το συμφέρον της χώρας και του λαού της.

Στην οικονομία έρχεται Αρμαγεδδώνας, που από τον Σεπτέμβριο θα τον νιώσει στο πετσί του για τα καλά ο Ελληνας. Το νέο δόγμα στα εργασιακά, δηλαδή μισή δουλειά – μισά λεφτά, άρχισε να υλοποιείται και ξεκίνησε μάλιστα με το πρόγραμμα της Ε.Ε., «Sure».

Οι πλειστηριασμοί με το πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιεί η Ν.Δ., θα καταστήσουν τον Ελληνα ενοικιαστή στο ίδιο του το σπίτι και θα χρωστάει στην τράπεζα το υπόλοιπο του στεγαστικού του δανείου. Η ανεργία θα πλήξει πάνω από 500.000 Ελληνες επιπλέον και η λαθρομετανάστευση θα κάνει τη ζωή της κοινωνίας απελπιστική.

  • Υπάρχει λύση για τους χιλιάδες μετανάστες που μας κατακλύζουν;

Βεβαίως και υπάρχει λύση για τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθροεισβολείς. Εμείς ως κόμμα καταθέσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα και τεχνο-οικονομική μελέτη για να μεταφερθούν -μέχρι να ελεγχθεί η αίτηση ασύλου τους- σε τρία ακατοίκητα νησιά με δομές, νερό, ρεύμα, και στη συνέχεια όσοι δεν δικαιούνται ασύλου -που είναι περίπου το 90%- απέλαση για τις χώρες τους. Πάντα υπάρχουν λύσεις στα προβλήματα, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και να σταματήσει η αριστεροφοβία από τη Ν.Δ.

  • Περπατήσατε στον «Μεγάλο Περίπατο» του Μπακογιάννη;

Ο «Μεγάλος Περίπατος» του Μπακογιάννη είναι ένα καταστροφικό έργο για το κέντρο των Αθηνών. Η Ε.Ε. το απένταξε από το ΕΣΠΑ και τα τεράστια χρηματικά ποσά που απαιτούνται θα αναγκαστεί τώρα να τα πληρώσει πάλι ο φουκαράς, τσακισμένος Ελληνας φορολογούμενος. Απίστευτα ποσά, απευθείας αναθέσεις και πολλά ερωτήματα.

  • Ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει μια -καλώς εννοούμενη- «τρέλα και πάθος» με πολλά θέματα. Ενα από αυτά είναι η αγάπη του για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ. Καλό ή κακό τού κάνει αυτό;

Πράγματι, ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ένας επιχειρηματίας, και μάλιστα αυτοδημιούργητος, που δουλεύει σχεδόν όλο το 24ωρο. Στις πωλήσεις, ειδικά τις άμεσες, είναι κορυφή. Θέλει πολλά κότσια για να είσαι αποτελεσματικός. Εργάζεται, δεν κάνει κάτι κακό, είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που εργάζεται καθημερινά, αυτό άλλωστε με έκανε να τον εκτιμήσω ακόμη περισσότερο.

  • Τελικά, υπάρχουν οι επιστολές του Χριστού για τις οποίες έγινε τόσο θόρυβος;

Τσάμπα ο θόρυβος ή, μάλλον, κατευθυνόμενος από διάφορα κέντρα κατά την προεκλογική περίοδο για να πλήξουν το κόμμα και τον ίδιο προσωπικά. Εχει απαντήσει ο Βελόπουλος γι’ αυτό, ο κόσμος ικανοποιήθηκε προφανώς από την άμεση και σοβαρή απάντηση και το αποτέλεσμα το είδαμε στις εκλογές.

  • Διαβάζω το βιογραφικό σας και στην ενότητα «οικογενειακή κατάσταση» λέτε,ότι είστε: «Πατέρας άρρενος αξιωματικού, 35 ετών». Είστε μόνο πατέρας; Σύζυγος ή σύντροφος κάποιας γυναίκας υπήρξατε; Είστε τώρα; Ποια έχει κλέψει την καρδιά σας;

Πράγματι, έχω από τον πρώτο μου γάμο έναν γιο, αξιωματικό 35 χρόνων, τον Χαράλαμπο, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται να παντρευτεί. Είμαι πολύ περήφανος ως πατέρας, γιατί είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, πτυχιούχος συν τοις άλλοις του Οικονομικού του ΑΠΘ, με τρεις ξένες γλώσσες, κάνοντας μια σοβαρή επαγγελματική καριέρα στον Στρατό, που είναι η μεγάλη του αγάπη. Εγώ μετά τον χωρισμό μου είμαι 19 χρόνια τώρα ευτυχισμένος με ένα όμορφο και πολύ καλό πλάσμα, την Αννα Σαλίπα, η οποία με ανέχεται, με φροντίζει και έχει σταθεί στο πλευρό μου στα δύσκολα, και αυτό είναι κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα στη ζωή. Είμαστε οι δυο μας, αφού τα παιδιά μας είναι πλέον μεγάλα και ζουν σε δικά τους σπιτικά. Η Αννα έχει δύο παιδιά από τον πρώτο της γάμο, τον Παναγιώτη, που είναι 37 χρόνων, και την Κυριακή, που είναι 31 – δύο μορφωμένα, καλλιεργημένα και πολύ καλά παιδιά.

  • Λένε ότι οι στρατιωτικοί είναι «σκληροί και ιδιόρρυθμοι» άνθρωποι, λόγω της αυστηρής πειθαρχίας στην οποία μεγαλώνουν. Συμφωνείτε με αυτό;

Συμφωνώ στο ότι οι στρατιωτικοί είναι γαλουχημένοι και εκπαιδευμένοι στην ισορροπία για τα δύσκολα, με ενσυνείδητη πειθαρχία και αγάπη για τον άνθρωπο. Είναι λάθος όποιος πιστεύει ότι μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αυστηρότητα ή φέρονται σκληρά στην οικογένειά τους. Βεβαίως, στην κοινωνία που ζούμε υπάρχουν και οι κακές εξαιρέσεις, αλλά γενικά είναι άνθρωποι μορφωμένοι, με ξένες γλώσσες, καλλιεργημένοι και καλόπιστοι.

  • Νομίζω ότι είστε καπνιστής. Δεν φοβάστε τις συνέπειες;

Παραμένω καπνιστής, αν και έχω περάσει έμφραγμα. Πού θα πάει, κάποια μέρα θα αποφασίσω να το κόψω.

  • Από πού κατάγεστε; Τι παιδικά χρόνια ζήσατε;

Η καταγωγή μου είναι από την Κρήτη, τον Αποκόρωνα Χανίων, όμως γεννήθηκα στην Καλλιθέα και μεγάλωσα στις αλάνες των εργατικών κατοικιών στην Κ. Κηφισιά. Τα παιδικά μου χρόνια τα λατρεύω. Μαζί με τον κατά τρία χρόνια μικρότερο αδερφό μου, τον Λευτέρη, ταξίαρχο ε.α., οδοντίατρο, μεγαλώσαμε ισορροπημένα, χωρίς να μας λείψει τίποτα και με πολλή αγάπη από τους γονείς μας.

  • Πού θα περάσετε το καλοκαίρι; Σας αρέσει η θάλασσα ή είστε μόνο των αιθέρων;

Τα καλοκαίρια τα περνάμε συνήθως στην αγαπημένη μας Κρήτη. Φέτος θα πάμε με την Αννα στη Μυτιλήνη για λίγες ημέρες, φιλοξενούμενοι από καλούς μας φίλους. Μας αρέσει η θάλασσα, αλλά νοσταλγώ πολλές φορές τον αέρα, την πτήση… Ομως, αυτά τέλειωσαν τώρα. Στέριωσα στο έδαφος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This