Γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, με τιμώμενα πρόσωπα τους «πρωταγωνιστές της καραντίνας», αλλά… χωρίς μπουφέ!

Must Read

Οι «πρωταγωνιστές της καραντίνας» που δεν άφησαν ούτε μία μέρα το πόστο τους, παρά τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού, θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα της 46ης γιορτής της Δημοκρατίας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Οι προσκλήσεις, που δεν θα ξεπερνούν τις 600, έχουν σταλεί στις επαγγελματικές ομοσπονδίες των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ, των γιατρών – νοσηλευτών, των ντελίβερι, των οδοκαθαριστών, των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των οδηγών μέσων μαζικής μεταφοράς και ασθενοφόρων. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα εκπροσωπηθούν αντιστοίχως και θα βρεθούν στο Προεδρικό Μέγαρο στις 24 Ιουλίου.

Είναι η πρώτη φορά που καλούνται οι συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι στην Προεδρία, αφού, ως γνωστόν, οι πολιτικοί μονοπωλούν τη δεξίωση της Δημοκρατίας.
Λόγω κορωνοϊού επίσης οι 1.500 περσινοί καλεσμένοι γίνονται περίπου 600. Μάλιστα το Κοινοβούλιο θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπία 60 βουλευτών όλων των κομμάτων, ενώ από το υπουργικό συμβούλιο έχουν προσκληθεί μόνον υπουργοί και αναπληρωτές.

Προσκλήσεις έχουν σταλεί επίσης στους εκδότες και τους διευθυντές των εφημερίδων, σε 50 αντιστασιακούς, αλλά και σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και τραγουδιστές που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Χωρίς μπουφέ, αλλά με Μουσικά Σύνολα

Φυσικά έχει καταργηθεί ο μπουφές για την αποφυγή του συνωστισμού, ενώ το «μουσικό χαλί» θα είναι παραγωγής ΕΡΤ, καθώς έχουν κληθεί γι’ αυτό τα Μουσικά Σύνολα.

Είναι η πρώτη δεξίωση της νέας Προέδρου, η πρώτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η πρώτη του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Αυτές και μόνο οι πρωτιές καθιστούν ενδιαφέρουσα όποια συζήτηση ανοίξει στο… περίφημο κιόσκι του κήπου της Προεδρίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This