Θεοδωρικάκος: «Στόχος και στρατηγική η αποκομματικοποίηση του κράτους»

Must Read

O υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η αποκομματικοποίηση του κράτους και ανέδειξε τον ρόλο των Υπηρεσιακών Γραμματέων στο επιτελικό κράτος.

Σε ομιλία του στην εκπαιδευτική δράση «Υπηρεσιακοί Γραμματείς στο επιτελικό κράτος: Μετασχηματίζοντας γνώσεις και εμπειρίες» που γίνεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ.Θεοδωρικακος σημείωσε ότι «η θέση του υπηρεσιακού Γραμματέα είναι η πεμπτουσία της διαρκούς αξιολόγησης και αξιοκρατίας στον κρατικό μηχανισμό. Μέσω του νέου θεσμού γίνεται πράξη η αποκομματικοποίηση του κράτους».

Αναφερόμενος στο ρόλο του δημοσίου τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχει διπλή αποστολή: Να εξυπηρετεί την υγιή επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις σε όλους τους τομείς.

Ο ΥΠΕΣ αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα βήματα που έγιναν για την ψηφιοποίηση του δημοσίου, ιδιαίτερα την περίοδο του κορωνοϊού, καθώς μέσα σε ένα μήνα έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει για χρόνια: «Άρα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά», είπε και διευκρίνισε ότι «το μπορούμε αφορά και την πολιτική ηγεσία αλλά και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This