Σύνοδος Κορυφής: Νέα πρόταση Μισέλ στον… μαραθώνιο, με ικανοποίηση στο μπλοκ του Βορρά

Must Read

Για 4η ημέρα στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της ΕΕ προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είπε στους ηγέτες της ΕΕ στη σύντομη συνεδρίασή τους νωρίς το πρωί, ότι θα υποβάλει πρόταση για 390 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και ότι θα προτείνει μείωση των εκπτώσεων στον προϋπολογισμό, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ.

Παρόλο που ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν προχώρησε σε κάποια ανακοίνωση, διπλωματικές πηγές λένε στο Politico ότι υπάρχει κίνηση προς μια συμφωνία. Βέβαια, το γεγονός ότι η Αυστρία, ισχυρό μέλος το μπλοκ του Βορρά που έχει δημιουργήσει όλα τα προβλήματα, δηλώνει «ικανοποίηση», πιθανότατα υποδηλώνει ότι το μέτωπο των Βορείων θα πάρει αυτά που θέλει σε μεγάλο βαθμό, εις βάρος του ευρωπαϊκού Νότου και των Ευρωπαίων φορολογούμενων (Αυστρία, Δανία, Ολλανδία και Σουηδία θέλουν να περιορίσουν τις συνολικές συνεισφορές τους στον προϋπολογισμό της ΕΕ με τις εκπτώσεις κι εκεί φαίνεται πως θα κριθεί το παιχνίδι)…

«Οι σκληρές διαπραγματεύσεις μόλις τελείωσαν, μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το σημερινό αποτέλεσμα», τουίταρε ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε το απόγευμα».

«Για να έχουμε μια τελική συμφωνία, χρειάζεται μια συμφωνία σε όλα τα διαφορετικά στοιχεία – επίσης για το κράτος δικαίου, τη διακυβέρνηση και ούτω καθεξής, οπότε δεν είμαστε εκεί ακόμα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Μισέλ αναμένεται να υποβάλει μια λεπτομερή πρόταση, την οποία οι ηγέτες θα συζητήσουν σήμερα το απόγευμα. Ένας διπλωμάτης είπε πως υπάρχει «αισιοδοξία».

Δείτε επίσης:

Άγριο χώσιμο του Ιταλού Πρωθυπουργού στον Ολλανδό: «Μπορεί να είσαι ήρωας τώρα, αλλά μετά θα είσαι υπεύθυνος ενώπιον όλων των Ευρωπαίων»

Σύνοδος Κορυφής: Στα πρόθυρα της αποτυχίας οι διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης -Άκαμπτος ο Βορράς, ποιες οι «νάρκες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This