Σύνοδο του G7 χωρίς τη Ρωσία θέλει το Βερολίνο

Must Read

Ένα ηχηρό «όχι» εισέπραξε ο Ντόναλντ Τραμπ από το Βερολίνο όταν πρότεινε να προσκληθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην επόμενη σύνοδο των ηγετών της ομάδας των επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου. Ο Χάικο Μάας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, γνωστοποίησε το συμβάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη χθεσινή «Rheinische Post».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει και στο παρελθόν εκδηλώσει την επιθυμία του να επεκταθεί ξανά το G7, συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία είχε αποβληθεί το 2014 μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας. Ωστόσο, ο Μάας έβαλε «ταφόπλακα» στις επιδιώξεις του Τραμπ, δηλώνοντας ότι δεν βλέπει καμία πιθανότητα να επιτραπεί στη Ρωσία να επιστρέψει στο γκρουπ των «7», τουλάχιστον όσο δεν έχουν επιλυθεί η διένεξη για την Κριμαία και η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.

«Ούτε G11 ούτε G12»

«Το G7 και το G20 είναι δύο σχήματα που συντονίζονται σε σημαντικό βαθμό. Δεν χρειαζόμαστε ούτε το G11 ούτε το G12 πλέον» τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, αναφερόμενος στην πρόταση Τραμπ να προσκληθούν όχι μόνο ο ηγέτης της Ρωσίας, αλλά και εκείνοι άλλων κρατών.

Ο Μάας περιέγραψε τη σχέση με τη Ρωσία με την έκφραση «δύσκολη το τρέχον διάστημα» σε πολλά πεδία. «Γνωρίζουμε, όμως, επίσης ότι χρειαζόμαστε τη Ρωσία για την επίλυση συγκρούσεων, όπως αυτές στη Συρία, τη Λιβύη και την Ουκρανία. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε βάρος της Ρωσίας, παρά μόνο με τη Ρωσία» συμπλήρωσε. Σε κάθε περίπτωση, «η Ρωσία πρέπει και αυτή να συμβάλει σε αυτόν τον στόχο, δραστηριοποιούμενη πιο ενεργά στην Ουκρανία» επέμεινε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Πηγή: Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This