Στην φυλακή ο «Σημίτης» της Μαλαισίας! Ο Σημίτης της Ελλάδας περιφέρεται ως θριαμβευτής

Must Read

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως η Ελλάδα είναι πιο κάτω ακόμα και από τη Μαλαισία στα θέματα της διαφθοράς. Ή αλλιώς, για ακόμα μια φορά εξηγείται το πως χώρες όπως η Μαλαισία έχουν ανάπτυξη, όταν η Ελλάδα βουλιάζει στην ύφεση.

12 χρόνια φυλακή λοιπόν για τον πρώην πρωθυπουργό της Μαλαισίας Najib Razak ο οποίος έστησε ρεμούλα με την βοήθεια της Goldman Sachs, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, όπως ακριβώς έκανε ο Σημίτης στην Ελλάδα με τα περιβόητα Swaps.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπεξαίρεσε με την βοήθεια της αμερικανικής τράπεζας 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μέρος των οποίων βρέθηκαν σε προσωπικό του λογαριασμό μικρής ελβετικής τράπεζας με υποκατάστημα στην Σιγκαπούρη.

Το κόλπο αφορούσε ένα κρατικό ομόλογο που είχε στηθεί με σκοπό την ανέγερση μεγάλου οικοδομικού συγκροτήματος στην Κουάλα Λουμπούρ, προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια ανάπτυξη. Τα λεφτά έκαναν φτερά, το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και μετά από έρευνα των αμερικανικών αρχών εντοπίστηκε η ροή χρήματος. Στο κόλπο εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό ήταν ένας κορυφαίος χρηματιστής που καταζητείται, καθώς και στελέχη της αμερικανικής τράπεζας. Ο χρηματιστής μάλιστα ήταν αυτός που είχε χρηματοδοτήσει την ταινία «ο λύκος της wall street»!

Η Goldman Sachs έλαβε άφεση αμαρτιών αφού συμφώνησε να καταβάλει το ιλιγγιώδες ποσό των 4 δισεκατομμυρίων $ στο κράτος της Μαλαισίας. Τα δυόμιση δισεκατομμύρια μάλιστα είναι μετρητά.

Ο πρώην πρωθυπουργός τιμωρήθηκε με 12 χρόνια φυλάκισης. Στην Ελλάδα μέχρι και η ευρωπαΐκή ένωση είχε ζητήσει τα στοιχεία για τον σκάνδαλο της μετακίνησης χρέους που έκανε ο Κώστας Σημίτης σε συνεργασία με την αμερικανική τράπεζα και ακόμα τα περιμένει. Σύμπτωση, το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 2009 όταν πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου υπουργός οικονομικών ο καταδικασμένος πλέον Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ουδέποτε έστειλα τα στοιχεία που ζήτησε η Ευρωπαΐκή Ένωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This