Εκτελεστική Επιτροπή για τους κοινοτικούς πόρους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης με «λιγότερες παραλίες και περισσότερες ασχολίες» (video)

Must Read

Η Κυβέρνηση προχωρά στη συγκρότηση ενός «ευέλικτου σχήματος», μιας πενταμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα επεξεργάζεται τους επόμενους 2,5 μήνες τις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη και θα τις εναρμονίζει με τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου και του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συγκροτούμε μία πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, και 5 ομάδες εργασίας για τις μεγάλες θεματικές ενότητες: «πράσινη» ανάπτυξη, ψηφιακή πολιτική, απασχόληση, δεξιότητες και κοινωνική συνοχή, υποδομές, παραγωγικό μετασχηματισμό και ιδιωτικές επενδύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Την πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη της απορρόφησης, της διαχείρισης και του συντονισμού των συναρμόδιων Υπουργείων σε ότι αφορά τους κοινοτικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, θα στελεχώνουν:

ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να πούμε ότι αυτή τη σημαντική επιτυχία την διαδέχεται μία άλλη πρόκληση: Για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό. Εάν λοιπόν για τους περισσότερους συμπολίτες μας η τελευταία μέρα του Ιουλίου είναι η πρώτη μέρα των διακοπών τους, ο Αύγουστος επιφυλάσσει για εμάς λιγότερες παραλίες και περισσότερες ασχολίες».

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This