Η λιμανίσια στοχοποίηση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης

Must Read

Βρόμικα συμφέροντα «τρώνε» υφυπουργούς – Παραίτηση- βόμβα (πριν από τον επικείμενο ανασχηματισμό) του Δ.Κράνη με καταγγελίες ότι τον έβαλαν στο… ψυγείο.

Ισχυρό ηθικό αποτύπωμα αφήνει πίσω της η κίνηση του Δημήτρη Κράνη, ο οποίος υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης. Πρόκειται για μια παραίτηση- βόμβα, που σκάει στην αυλή του Μαξίμου πριν από τον επικείμενο ανασχηματισμό και την ίδια στιγμή εγείρει εύλογα ερωτήματα για τον -έντονα αμφισβητούμενο τελευταία- τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα.

Στο κείμενο που απέστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο παραιτηθείς υφυπουργός αφήνει έμμεσες αλλά βαρύτατες αιχμές κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού προϊσταμένου του στο υπουργείο, ενώ ο λόγος τον οποίο επικαλείται είναι, αν μη τι άλλο, εξαιρετικά πρωτότυπος. Ο Δ. Κράνης δηλώνει ότι παραιτείται προκειμένου να ασχοληθεί αποκλειστικά και απερίσπαστος με το επιστημονικό / συγγραφικό έργο του, το οποίο ουδείς αμφιβάλλει ότι είναι αξιόλογο, αλλά, όπως φαίνεται, υποχρεώθηκε για λόγους που υπαινίσσεται να το εξετάσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα από τα καθήκοντα υψηλής πολιτικής ευθύνης του υφυπουργού Δικαιοσύνης, τα οποία προφανώς δεν ασκούσε!

«Ανειλημμένες από μακρού χρόνου και πάντως πριν από την έξοδό μου από το δικαστικό σώμα επιστημονικές (συγγραφικές) υποχρεώσεις μου, τις οποίες αδυνατώ να αθετήσω, όπως προπάντων η συμμετοχή μου σε συλλογικό έργο ερμηνείας του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ή σε ανάλογες ερμηνευτικές προσεγγίσεις ευρωπαϊκών κανονισμών, με αναγκάζουν να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, αφού η ενασχόληση με τα καθήκοντα της θέσης αυτής οφείλει να είναι συνεχής και χωρίς περισπασμούς από εξωτερικούς παράγοντες» εξηγεί χαρακτηριστικά…

Σε προηγούμενο σημείο όμως, και αφού κάνει έναν βραχύ απολογισμό της θητείας του, λέει αιχμηρά: «Στο μέτρο που ζητήθηκε η συμβολή του γραφείου μου στην παραγωγή του νομοθετικού έργου, η ανταπόκριση όλων των συνεργατών μου και εμού προσωπικά υπήρξε άμεση και θεωρώ σημαντική. Επιτρέψτε μου να αναφερθώ ειδικότερα στη νομοθετική πρωτοβουλία του γραφείου μου για τη θεσμοθέτηση διαδικασίας επιλογής υποψηφίων δικαστών για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), η οποία, όμως, παρά την αναγκαιότητά της, εκκρεμεί».

Σχολιάζοντας την παραίτηση Κράνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας».

Ακολούθησε καυστική απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σχολίασε: «Μάλλον θα είναι ‘τυχαίο’ πως ο κ. Κράνης υπέβαλε τελικά την παραίτησή του μετά από σωρεία επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα και αφού είδε ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει τον τρεις φορές προαναγγελθέντα ανασχηματισμό. Αν περιμένει πάντως λίγο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ο ανασχηματισμός θα ολοκληρωθεί. Οχι από τον ίδιο, αλλά από τα συμφέροντα που του επιβάλλουν τις ασκούμενες πολιτικές».

Η στοχοποίηση από τα «Παραπολιτικά» με κρεσέντο χυδαίων επιθέσεων εναντίον του

Η παραίτηση Κράνη δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ηταν το τελευταίο επεισόδιο ενός συστηματικού και ανελέητου πολέμου φθοράς με στόχο, όπως λένε οι γνωρίζοντες, να καμφθούν οι ηθικές αντιστάσεις του κορυφαίου δικαστικού και να συναινέσει σε εξωδικαστικές διευθετήσεις πολύκροτων υποθέσεων που εξακολουθούν να συγκλονίζουν την κοινή γνώμη της χώρας.

Στο επίκεντρο αυτού του δυσώδους παρασκηνίου βρίσκεται, όπως είχε γράψει από τον περασμένο Μάιο η «δημοκρατία», η εφημερίδα «Παραπολιτικά», που είχε εγκαινιάσει λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του εκστρατεία σπίλωσης του Δημήτρη Κράνη, όπως και μεγάλος επιχειρηματίας που ομνύει πίστη στην κυβερνητική οικογένεια. Και επειδή όλα τα καλά σενάρια επιφυλάσσουν πρωταγωνιστικό ρόλο και σε μια μυστηριώδη γυναίκα, οι πιέσεις για την αποπομπή Κράνη φέρεται ότι ασκούνται για τα μάτια μιας γαλανής πρώην δικαστικού, η οποία ανέβηκε στα υψηλότερα πατώματα της ιεραρχίας της Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν έντονης επιμονής του πολιτικού εταίρου της κυβέρνησης κ. Καμμένου. Η επιμονή του μάλιστα, τότε, παραλίγο να οδηγήσει σε μείζονα πολιτική κρίση, αφού υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις από ισχυρούς υπουργούς της κυβέρνησης.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και η πρώην δικαστικός φιγουράρει ως φαβορί για να αντικαταστήσει τον κ. Κράνη, ο οποίος, σημειωτέον, ενώ θεωρήθηκε «σίγουρος» για την προεδρία του Αρείου Πάγου, «κόπηκε» από την τότε κυβέρνηση «γιατί ήταν δεξιός»…

Δεν ήταν πάντως τόσο αρνητικές οι διαθέσεις εναντίον του εξαρχής. Τουλάχιστον αν κρίνουμε από το πρώτο δημοσίευμα στις 8/7/2019, όταν ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης και τα «Παραπολιτικά» έγραφαν διθυραμβικά: «Ο Δημήτρης Κράνης αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που χαίρει της αποδοχής στο χώρο της Δικαιοσύνης, έναν δικαστή που κατά γενική ομολογία κόσμησε το δικαστικό σώμα το οποίο υπηρετούσε μέχρι πρόσφατα από τη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και του γενικού διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστών».

Στην πορεία όμως φαίνεται πως το γυαλί για κάποιον λόγο ράγισε. Διαφορετικά δεν εξηγείται ένα υστερικό κρεσέντο χυδαίων και νοσηρής φαντασίας επιθέσεων με τίτλους, όπως:

* «Δημήτρης Κράνης: Ο ανύπαρκτος υφυπουργός της κυβέρνησης που το παίζει… ωραίος.

* «Δημήτρης Κράνης: Η απόλυτη κατάντια ενός ανύπαρκτου (δήθεν) πολιτικού.

* «Τα κλαψουρίσματα του Δημήτρη Κράνη σε δικηγορικές αγκαλιές».

* «Υπό διαρκή παραίτηση ο… “ωραίος” Δημήτρης Κράνης».

*«Για ποιους υφυπουργούς χτυπούν… “καμπάνες” από το Μαξίμου».

* «Συνήγοροι υπεράσπισης του Κράνη ο Θωμαΐδης και ο Φιλιππάκης».

* «Οι στενές σχέσεις του υφυπουργού Κράνη µε τον Δημήτρη Μελισσανίδη».

Κατά έναν… περίεργο τρόπο δε, τα «Παραπολιτικά» είχαν κατ’ αποκλειστικότητα και την είδηση της παραίτησης Κράνη, λίγο προτού την επιβεβαιώσει ο Στ. Πέτσας…

Ο έντιμος αλλά απρόθυμος στα κελεύσματα των εξωθεσμικών συστημάτων πρώην δικαστικός φαίνεται να έπεσε θύμα των αφόρητων πιέσεων και της επιθυμίας να απαλλαγεί ο επιχειρηματίας από τις δικαστικές του εκκρεμότητες, οι οποίες όσο περνά ο καιρός μάλιστα αυξάνονται.

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε εάν η δραστήρια πρώην δικαστικός θα αποδειχθεί σανίδα σωτηρίας για το αγωνιών σύστημα που βλέπει την «επένδυσή» του στη νέα κυβέρνηση να μην αποδίδει τα αναμενόμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φερόμενη νέα υφυπουργός (;) συνδέεται και με κουμπαριά με ιστορικό πρόσωπο της οικογένειας Μητσοτάκη. Και κάτι ακόμα: Θα υπουργοποιείτο εξαρχής, αλλά είχε κάποια «θεματάκια», τα οποία όμως «τακτοποιήθηκαν»…

Πηγή: «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This