Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Πολάκης και Τσακαλώτος έβγαλαν το «τσεκούρι του πολέμου»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται ο ιδιότυπος προσυνεδριακός διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ προοιωνίζεται ότι το 3ο Συνέδριο του κόμματος -κορωνοϊού θέλοντος και εκλογικού σχεδιασμού του Μαξίμου επιτρέποντος- θα διεξαχθεί σε ατμόσφαιρα «σφαγείου» και άγριου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανάμεσα στις κομματικές φατρίες.

Ο Παύλος Πολάκης, ο «αψύς Κρητικός», ο άνθρωπος που απολαμβάνει μια προνομιακή ασυλία από την ηγεσία (ίσως επειδή, όπως λένε βιτριολικά μεταξύ τους κάποια στελέχη, «βοηθά τον Αλέξη να χαλαρώνει»), ανέλαβε να βάλει στη θέση του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος με βαρυσήμαντο άρθρο στην εφημερίδα «Εποχή», που φιλοξενεί απόψεις της «άλλης όχθης», άφησε νέες αιχμές για έλλειψη συλλογικότητας στο κόμμα και ζήτησε αλλαγή μοντέλου.

Αναλύοντας ακροθιγώς την πρότασή του και με το γνωστό του ύφος ο Π. Πολάκης ξεκαθαρίζει ότι θέλει:

  • «Μαζικό κόμμα που να αντιστοιχίζεται με το 32% της κοινωνίας, που και στην ήττα μας ακούμπησε την ελπίδα της πάνω μας και δεν επιτρέπεται πλέον να είναι εκτός των οργανωμένων μας δυνάμεων με οποιαδήποτε πρόφαση καθαρότητας» (Αιχμή πρώτη).
  • «Αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, που ήταν ο μόνος ΗΓΕΤΗΣ της Αριστεράς που την κρίσιμη στιγμή που έσπαγε το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είπε το “πάμε να κυβερνήσουμε” και φτάσαμε στο 36,5% συσπειρώνοντας με τον λόγο και την παρουσία του και ταξικά και πολιτικά τα κοινωνικά στρώματα των κάτω, της νεολαίας και σοβαρού κομματιού των μεσαίων» (Αιχμή δεύτερη).
  • Επιμένει δε ότι οι πολίτες της μεσαίας τάξης «μας γύρισαν την πλάτη γιατί μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του ’18 έπρεπε η ανακούφισή τους να είναι ΑΜΕΣΗ και όχι απλά να θωρακίζουμε τη χώρα με 37,5 δισ., έφταναν και τα 30…» (Αιχμή τρίτη). Πρόκειται για μια άποψη που πολλές φορές έχει διατυπώσει στα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος κατηγορώντας ευθέως τον Ευ. Τσακαλώτο ότι «δεν έσπασε τον κουμπαρά» προεκλογικά κι έτσι οι «μεσαίοι» ψηφοφόροι τιμώρησαν στην κάλπη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν τούτων, κλείνει με το μάλλον ειρωνικής χροιάς υστερόγραφο «Αυτά… Χαιρετισμούς απ’ τα Σφακιά!».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ