Πολάκης και Τσακαλώτος έβγαλαν το «τσεκούρι του πολέμου»

Must Read

Ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται ο ιδιότυπος προσυνεδριακός διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ προοιωνίζεται ότι το 3ο Συνέδριο του κόμματος -κορωνοϊού θέλοντος και εκλογικού σχεδιασμού του Μαξίμου επιτρέποντος- θα διεξαχθεί σε ατμόσφαιρα «σφαγείου» και άγριου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανάμεσα στις κομματικές φατρίες.

Ο Παύλος Πολάκης, ο «αψύς Κρητικός», ο άνθρωπος που απολαμβάνει μια προνομιακή ασυλία από την ηγεσία (ίσως επειδή, όπως λένε βιτριολικά μεταξύ τους κάποια στελέχη, «βοηθά τον Αλέξη να χαλαρώνει»), ανέλαβε να βάλει στη θέση του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος με βαρυσήμαντο άρθρο στην εφημερίδα «Εποχή», που φιλοξενεί απόψεις της «άλλης όχθης», άφησε νέες αιχμές για έλλειψη συλλογικότητας στο κόμμα και ζήτησε αλλαγή μοντέλου.

Αναλύοντας ακροθιγώς την πρότασή του και με το γνωστό του ύφος ο Π. Πολάκης ξεκαθαρίζει ότι θέλει:

  • «Μαζικό κόμμα που να αντιστοιχίζεται με το 32% της κοινωνίας, που και στην ήττα μας ακούμπησε την ελπίδα της πάνω μας και δεν επιτρέπεται πλέον να είναι εκτός των οργανωμένων μας δυνάμεων με οποιαδήποτε πρόφαση καθαρότητας» (Αιχμή πρώτη).
  • «Αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, που ήταν ο μόνος ΗΓΕΤΗΣ της Αριστεράς που την κρίσιμη στιγμή που έσπαγε το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είπε το “πάμε να κυβερνήσουμε” και φτάσαμε στο 36,5% συσπειρώνοντας με τον λόγο και την παρουσία του και ταξικά και πολιτικά τα κοινωνικά στρώματα των κάτω, της νεολαίας και σοβαρού κομματιού των μεσαίων» (Αιχμή δεύτερη).
  • Επιμένει δε ότι οι πολίτες της μεσαίας τάξης «μας γύρισαν την πλάτη γιατί μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του ’18 έπρεπε η ανακούφισή τους να είναι ΑΜΕΣΗ και όχι απλά να θωρακίζουμε τη χώρα με 37,5 δισ., έφταναν και τα 30…» (Αιχμή τρίτη). Πρόκειται για μια άποψη που πολλές φορές έχει διατυπώσει στα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος κατηγορώντας ευθέως τον Ευ. Τσακαλώτο ότι «δεν έσπασε τον κουμπαρά» προεκλογικά κι έτσι οι «μεσαίοι» ψηφοφόροι τιμώρησαν στην κάλπη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν τούτων, κλείνει με το μάλλον ειρωνικής χροιάς υστερόγραφο «Αυτά… Χαιρετισμούς απ’ τα Σφακιά!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This