Παραπαίουν τα τουριστικά έσοδα – Σε «ρηχά» νερά αναμένονται Αύγουστος και Σεπτέμβριος

Must Read

Ομολογία αποτυχίας από τον Χάρη Θεοχάρη, καθώς, παρά το γενικευμένο και χωρίς αυστηρούς ελέγχους άνοιγμα των συνόρων (τουλάχιστον το πρώτο διάστημα), ο Ιούλιος κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο, επιτυχημένος κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπουργός Τουρισμού, όπως ερμηνεύεται η απόφαση του πρωθυπουργού να τον διατηρήσει στη θέση του στον πρόσφατο ανασχηματισμό, σημείωσε ότι τον Ιούλιο οι εισπράξεις του τουρισμού κινήθηκαν στο 15% με 20% αυτών του Ιουλίου του 2019. Απέφυγε, δε, να κάνει πρόβλεψη για τα αποτελέσματα του Αυγούστου και περιορίστηκε στην εκτίμηση ότι «σίγουρα θα είναι καλύτερος από τον Ιούλιο», εκφράζοντας πάντως τον φόβο για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη, που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για ταξίδια.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για την επόμενη χρονιά αν δεν είμαστε επιτυχημένοι φέτος στον τομέα της υγειονομικής ασφάλειας. Απαγορεύονται ο εφησυχασμός και η χαλάρωση των μέτρων. Φοβηθήκαμε το άνοιγμα του τουρισμού και χαλαρώσαμε εμείς οι ίδιοι. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει» επισήμανε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός, καθώς από τους 1.300.000 τουρίστες οι οποίοι έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας μέσα στον Ιούλιο τα κρούσματα Covid-19 ανέρχονται σε μόλις 400.

Οι ξενοδόχοι, πάντως, δεν σταματούν να μετρούν πληγές, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο να κάνει λόγο για ένα καλοκαίρι που έχει τελειώσει τουριστικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που έβαλε «φρένο» σε μετακινήσεις και εισπράξεις. Σχετικά με την κίνηση του Αυγούστου, ο κ. Τάσιος ανέφερε ότι οι μεγαλύτερες πληρότητες αγγίζουν το 50% σε ορισμένα νησιά, αλλά μόνο για ένα 20ήμερο, ενώ και ο Σεπτέμβριος δεν δείχνει να έχει δυναμική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This