Ανακοινώνουν σήμερα νέα μέτρα μετά το «σοκ» των 203 κρουσμάτων – Ανησυχία για τον Δεκαπενταύγουστο

Must Read

Η πανδημία επιστρέφει με νέο κύμα όπως όλα δείχνουν μετά τα 203 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, προκάλεσε πανικό στο Υπουργείο Υγείας αλλά και την Πολιτική Προστασία. Το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» ενόψει Δεκαπενταύγουστου και ρίχνει στο τραπέζι των συζητήσεων τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από την τουρκική προκλητικότητα μετά την ανακοίνωση εισβολής του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου, τέθηκε το θέμα επιβολής νέων έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας.

Τα αριθμητικά δεδομένα που προέκυψαν από το Σαββατοκύριακο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πιο δυνατά από ποτέ, με την ομάδα των λοιμωξιολόγων να εισηγείται τοπικά lockdown και νέα μέτρα για όποια γεωγραφική διασπορά του ιού.

Κικίλιας: «Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων»

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε την Κυριακή ότι «παρακολουθούμε διαρκώς την επιδημιολογική κατάσταση, ακούμε τους ειδικούς και παίρνουμε όποια μέτρα χρειάζεται κάθε φορά. Εδώ και εβδομάδες χτυπούμε καμπάνα κινδύνου. Τώρα είναι ανάγκη να χτυπήσει ακόμη πιο δυνατά»Εκτός από την αύξηση των κρουσμάτων,  παρακολουθείται και ο αριθμός εισαγωγών αλλά και διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο οποίος χθες έφτασε τους 22.

Μετά την περίπτωση του Πόρου όπου εφαρμόστηκαν μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας, της χρήσης μάσκας αλλά και το μειωμένο ωράριο που αναγκάζει τα μαγαζιά να κλείνουν στις 23:00 το βράδυ, σειρά παίρνουν κι άλλες περιοχές.

Ακολούθησε ο  Αμπελώνας Λάρισας, όπου με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και τις εισηγήσεις του  Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα από το πρωί της Δευτέρας έως και 20-8-2020:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Επιπλέον έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων για τις επιχειρήσεις που δέχονται πλήγμα,

Μέχρι στιγμής, με ΚΥΑ, απαγορεύτηκαν οι οι λιτανείες σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, έως και την 31η Αυγούστου.

Νέα μέτρα

Στα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι, είναι η χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους, η μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων σε γάμους, βαφτίσια και άλλες κοινωνικές τελετές, αλλά και η αύξηση των αυστηρών ελέγχων κοινωνικής απόστασης με τα πρόστιμα να  πέφτουν ….βροχή. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This