Για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε: Ποιες έξι χώρες έθεσαν βέτο στην κοινή ευρωπαϊκή δήλωση καταδίκης της Τουρκίας

Must Read

Μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ δεν εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν των 27, αλλά ένα κείμενο συμπερασμάτων. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελλάδα είχε κυκλοφορήσει στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ προσχέδιο καταδικαστικής δήλωσης της Τουρκίας, η οποία περιείχε ρητή αναφορά σε κυρώσεις, ζητούσε άμεσο τερματισμό των ερευνών και καλωσόριζε τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Ωστόσο, η Γερμανία αντέδρασε, μαζί με άλλες πέντε χώρες, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ειδικά για την αναφορά στην ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία, καθώς δεν έκρυψε την ενόχλησή της για το timing που ανακοινώθηκε αυτή η συμφωνία, μία μέρα πριν την ανακοίνωση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας που συμφωνήθηκαν με γερμανική διαμεσολάβηση.

Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα αρνήθηκε να συνυπογράψει την προτεινόμενη διατύπωση για τα γεγονότα στη Λευκορωσία και δεν υπήρξε κοινή δήλωση των «27», αλλά ένα κείμενο συμπερασμάτων.

Σύμφωνα με τον Τούρκο νομικό Musa Cömert, οι χώρες που έθεσαν βέτο στην κοινή δήλωση της ΕΕ ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Μάλτα.

Υπό το πρίσμα αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι σύμφωνα με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Επιτροπή Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μάρκο Περονάτσι, αντί για κυρώσεις κατά της Τουρκίας που εισβάλλει σε χώρο Ευρωπαϊκής κυριαρχίας, η επιτροπή συζήτησε μορατόριουμ για την εκμετάλλευση σε αμφισβητούμενες – όπως είπε – περιοχές!

«Ημέρα ντροπής για την Ελλάδα, την Ευρώπη, την ανθρωπότητα»

Για «γκριζάρισμα» της εθνικής μας κυριαρχίας από τους Ευρωπαίου εταίρους έκανε λόγο η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της:

«Ενώ η κυβέρνηση προσπαθούσε με επικοινωνιακές ταχυδακτυλουργίες να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό, η Ελλάδα έζησε χθες μία από τις πιο οδυνηρές ήττες στη νεότερη ιστορία. Οι δήθεν εταίροι μας , γκρίζαραν χθες μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας που υποτίθεται ότι είναι και ευρωπαϊκή.

Η Γερμανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Μάλτα τάχθηκαν στο πλευρό του ναζί , φασίστα Ερντογάν, βάζοντας ταφόπλακα στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ημέρα ντροπής για την Ελλάδα , την Ευρώπη, την ανθρωπότητα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This