Φιάσκο! Άχρηστο το πλωτό φράγμα 500.000 ευρώ που θα εμπόδιζε την εισβολή μεταναστών

Must Read

Φιάσκο αποδείχτηκε το σχέδιο της ΝΔ για πλωτό φράγμα στο Βόρειο Αιγαίο που θα αναχαίτιζε υποτίθεται τις προσφυγικές ροές. 

Ο διαγωνισμός που προκήρυξε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με πρωτοβουλία του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή αφορούσε πλωτό φράγμα 2.700 μέτρων, αξίας  500.000 ευρώ. Το φράγμα που θα τοποθετούν δοκιμαστικά προκειμένου να εκπαιδευτεί το αρμόδιο προσωπικό, θα επεκτεινόταν στην πορεία εάν και εφόσον κρινόταν αποτελεσματικό. 

Παρά τις ισχυρές αντιδράσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη για κίνδυνο ναυαγίου, η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι το φράγμα θα αποτελούσε ισχυρό μέσο αποτροπής για όσους ήθελαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. 

Το σχέδιο που κόστισε 500.000 ευρώ τελικά αποδείχτηκε φιάσκο, και σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να το αξιοποιήσει. Το υπουργείο Άμυνας, με έγγραφό τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας καλούν το Λιμενικό να παραλάβει το πλωτό φράγμα, όμως εκείνο δεν εμφανίστηκε πρόθυμο να το εντάξει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This