Να συγκροτηθεί αμέσως το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Must Read

Παρότι η συζήτηση για τη δημιουργία του έχει αρχίσει εδώ και χρόνια, τελικά συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας δεν υπάρχει ακόμη στη χώρα μας.

Μάλιστα, πέρυσι τον Νοέμβριο θεωρούνταν απλώς θέμα χρόνου το πότε ακριβώς θα ανακοινώνονταν η σύσταση και η λειτουργία του, ενώ από την κυβέρνηση διέρρεε και ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα λειτουργούσε στα πρότυπα του ανάλογου οργάνου του Ισραήλ.

Στις 13 Ιανουαρίου ήταν τέτοια η βεβαιότητα που ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος σε κοινό άρθρο του με τον Θάνο Ντόκο, αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, τόνιζε τη σημασία αυτού του οργάνου σημειώνοντας:

«Ιδιαίτερα όσον αφορά τη διαχείριση κρίσεων, η ταχύτητα των εξελίξεων και η ανάγκη για άμεση αντίδραση σε περιπτώσεις κρίσεων καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη και αποτελεσματική λειτουργία ενός κεντρικού -και ευέλικτου- μηχανισμού, με άμεση πρόσβαση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόσο σε επίπεδο χειριστών όσο και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, και με βασικές αποστολές τον έγκαιρο εντοπισμό μιας κρίσης, την επεξεργασία σεναρίων δράσης / αντίδρασης και τον αποτελεσματικό συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών».

Σχεδόν προφητικά, θα έλεγε κανείς, ως προς το τι έχει ανάγκη η χώρα σήμερα. Χωρίς όμως να δικαιωθεί στην πίστη του για τη δημιουργία του οργάνου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This