Φτηνές δικαιολογίες από το υπουργείο Υγείας για το αδιανόητο λάθος στις μάσκες που «τύφλωσαν» τους μαθητές

Must Read

Μπορεί η κυβέρνηση να διαμήνυε πλήρη ετοιμότητα στην επανέναρξη της σχολικής χρονιάς με τα νέα μέτρα να επιβάλλουν την υποχρεωτική χρήση μασκών, οι οποίες θα προσφέρονταν δωρεάν στους μαθητές, ωστόσο «σκόνταψε» σύντομα σε επιτελικό μπάχαλο.

Γονείς και μαθητές έπεσαν από τα σύννεφα όταν παρέλαβαν μάσκες μεγάλου μεγέθους οι οποίες έκρυβαν όλο το πρόσωπο, ενώ αντίστοιχες «κουκούλες», όπως χαρακτηρίστηκαν από πολλούς, έλαβαν και παιδάκια νηπιαγωγείου! 

Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας απαντά ότι έγινε λάθος στη ραφή των μασκών, αφού οι διαστάσεις για το απαιτούμενο μεγέθος του υφάσματος που δόθηκε από τις αρμόδιες Επιτροπές αφορούσε το στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι…. το τελικό μέγεθος στο οποίο ράφτηκαν. 

Δηλαδή, τα πάντα είναι σε ετοιμότητα, τα παγουρίνο των 250ml στα θρανία, αλλά δεν βρέθηκε κανένας αρμόδιος να ελέγξει τη διαδικασία κατασκευής των μασκών και ουδέποτε κανείς σκέφτηκε ότι οι μάσκες που ετοιμάστηκαν και θα διανεμηθούν στα παιδιά, δεν είναι για παιδιά! Σα να μην έφτανε αυτό, στην ανακοίνωση της ΓΓΔΥ που παραδέχεται το τραγελαφικό σφάλμα, αναφέρεται ότι όσες μάσκες διανεμηθούν στη συνέχεια, θα έχουν το σωστό μέγεθος, δεν αναφέρεται όμως κάτι για αντικατάσταση η διανομή εκ νέου. Στους μαθητές που πήραν μία μάσκα δηλαδή, θα δοθούν άλλες δύο σε σωστό μέγεθος, απλά η πρώτη θα χρησιμεύσει για… ξεσκονόπανο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισημαίνει:

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This