Ο Ζάεφ στην Αθήνα «θριαμβευτής» και ο Μητσοτάκης μας προετοιμάζει για τις Πρέσπες του Αιγαίου

Must Read

Στην Αθήνα θα βρεθεί 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ με αντιπροσωπεία της κυβέρνησής του για να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Economist». Ο Ζάεφ, που έχει παραβιάσει κάθε παράγραφο της Συμφωνίας των Πρεσπών, έρχεται μετά Βαΐων και κλάδων στη χώρα μας και θα συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό και με την ΠτΔ. Σπέσιαλ περιποίηση δηλαδή.

Καλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι θα δώσει μάχη για να βελτιώσει τη Συμφωνία;

Τι έλεγε τον Ιανουάριο του 2019 ο νυν Πρωθυπουργός;

«Το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα άλλα στοιχεία της συμφωνίας. Η θέση της ΝΔ είναι ίδια. Ίδια με αυτή που πορεύτηκε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που ουδέποτε αναγνώρισε “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα. Είναι η ίδια θέση που είχε το υπουργείο Εξωτερικών, που είχαν ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι. Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία, εάν έχουν προηγηθεί εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία. Εάν η συμφωνία δεν περάσει, θα διαπραγματευτούμε από την αρχή… Από τη στιγμή που η συμφωνία κυρωθεί και κυρωθεί και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια μπήκαν στο ΝΑΤΟ. Όμως, δε μπήκαν στην Ε.Ε.. Η πορεία των Σκοπίων προς της Ε.Ε. είναι μακρά και θα εξαρτηθεί εάν τα Σκόπια ακολουθήσουν σχέσεις καλής γειτονίας προς την Ελλάδα».

Και τι έλεγε επίσης, τον Μάιο του 2019;

«Μόνο εμείς δώσαμε πραγματικό αγώνα με επιχειρήματα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της κακής συμφωνίας των Πρεσπών… Οι πολίτες να πουν ένα μεγάλο όχι στα ψέματα, τη φτώχεια, τους φόρους, τον εθνικό διχασμό, στην εθνική ταπείνωση, στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών».

Πως ακριβώς θα «απαλύνει τις αρνητικές συνέπειες της κακής Συμφωνίας των Πρεσπών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό της χώρας που κάνει πως τηρεί ένα κομμάτι της «επαίσχυντης» Συμφωνίας;

Τι θα κάνει αύριο ο κ.Μητσοτάκης;

Θα ενεργοποιήσει το άρθρο 19 για να ακυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών λόγω των παραβιάσεων από την πλευρά των Σκοπιανών; Όχι.

Θα κάνει κάποια προσπάθεια να την βελτιώσει όπως έλεγε; Όχι.

Θα θέσει βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων; Όχι.

Βέβαια, ο Πρωθυπουργός… καλά κάνει και κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Αυτή έχει καταντήσει η «δουλειά» του.

Οι Μακεδονομάχοι που είχαν βγει κατά χιλιάδες στους δρόμους, τι θα κάνουν;

Εκτός εάν ετοιμάζονται να χειροκροτήσουν τις Πρέσπες του Αιγαίου που έρχονται οσονούπω…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This