Ο πρωθυπουργός αφού αποδόμησε την Πρόεδρο, την επισκέπτεται. Γιατί;

Must Read

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Θεσσαλονίκη αποδόμησε πλήρως την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, παρά το ότι αποτελούσε προσωπική του επιλογή. Είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση όπου πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με τέτοια απαξίωση στον κορυφαίο θεσμό του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επειδή δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός απαξιώνει τον θεσμό του Προέδρου, η μόνη εξήγηση είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμπιστεύεται τις ικανότητες της κυρίας Σακελλαρόπουλου ώστε να προεδρεύσει σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

 

Μεσολάβησε μάλιστα και η αδιανόητη πρόκληση του CNN, το οποίο βάφτισε την επίσκεψη της Προέδρου στο Καστελόριζο ως «προκλητική« απέναντι στην Τουρκία, βαφτίζοντας το Καστελόριζο ως αμφισβητούμενο έδαφος! Πρόκληση η οποία μέχρι αυτή τη στιγμή έχει μείνει αναπάντητο από την πρόεδρο όσο και από τον πρωθυπουργό.

Ο λόγος λοιπόν της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ηρώδου Αττικού, είναι ακατανόητος. Τι ακριβώς πάει να κάνει; Να δώσει κουράγιο στην πρόεδρο που ο ίδιος απαξίωσε; Να της κάνει ιδιαίτερα ώστε στο μέλλον να μπορεί να αναλάβει τις θεσμικές ευθύνες που της αναλογούν; Αναμένουμε να δούμε τις δηλώσεις για να καταλάβουμε κι εμείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This