Η ΚΕΔΕ απαντάει στον Κοντοζαμάνη για τις λάθος μάσκες: «Μπαλάκι τα παιδιά μας στα χέρια ανευθυνοϋπεύθυνων γραφειοκρατών»

Must Read

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ως απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ότι το υπουργείο διαβίβασε τις σχετικές προδιαγραφές στην αρμόδια αρχή διενέργειας του διαγωνισμού για τις μάσκες.

Η ΚΕΔΕ όχι μόνο επιμένει ότι για τις μάσκες – αξελίπτωτα που δόθηκαν στους μαθητές ευθύνονται οι προδιαγραφές που δόθηκαν από την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας τους Υπουργείου Υγείας, αλλά κάνει και λόγο για κρυφτούλι ανευθυνουπεύθυνων γραφειοκρατών, σύμφωνα με το iatropedia. Στην ανακοίνωσή της μάλιστα, τονίζει ότι στην αξιολόγηση των προσφορών και των δειγμάτων των υποψηφίων αναδόχων συμμετείχε και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ο οποίος δεν δεν αμφισβήτησε ποτέ τις προδιαγραφές και ουδέποτε προχώρησε σε διευκρινήσεις.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

«Η Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα βγαίνει μπροστά. Δεν φοβόμαστε τις ευθύνες, δεν κρυβόμαστε πίσω από αρμοδιότητες, δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν «μπαλάκι» στο κρυφτούλι ανευθυνο-υπεύθυνων γραφειοκρατών.

Με έκπληξη επίσης ακούσαμε χθες τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορωνοιού στην χώρα, ο οποίος ανέφερε πως «υπήρξε μία παρεξήγηση σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μάσκας πριν από τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος των δύο μασκών, καθώς το Υπουργείο Υγείας διαβίβασε απλώς τις προδιαγραφές στην αρμόδια Αρχή διενέργειας του διαγωνισμού και δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για διευκρίνιση επί των προδιαγραφών».

Η θέση αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας, αρχικά διαβιβάστηκαν στο Υπ. Εσωτερικών και με την υπ’ αρ. πρωτ. 53031/24-08-2020 Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΨΩΤ946ΜΤΛ6-Μ3Ε) και χωρίς να αλλάξει η παραμικρή προδιαγραφή, διαβιβάστηκαν στην Κ.Ε.Δ.Ε.. Όλες δε οι παραπάνω προδιαγραφές, καθορίστηκαν με το πρακτικό της 109ης Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, κατόπιν εισήγησης των επιστημόνων της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Οι μάσκες που παραδώσαμε, ανταποκρίνονται σε αυτές ακριβώς τις προδιαγραφές, χωρίς καμία παρέκκλιση. Στην Επιτροπή συμμετείχε κι εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Είμαστε η Αυτοδιοίκηση που ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από τις αρμοδιότητες που δεν έχει, για να μην κάνει τη δουλειά της.

Θεωρήσαμε ότι δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για το ποιος ευθύνεται, με την προχθεσινή δημόσια δήλωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας. Και περιμέναμε μετά την ανακοίνωση αυτή να μας σταλούν εκ νέου οι προδιαγραφές, με σαφείς οδηγίες, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία παραγωγής των μασκών που με δική μας εντολή διακόπηκε. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This