Παυλόπουλος για τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Οι ελληνικές απαιτήσεις είναι πάντα νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες»

Must Read

Στη διαδικτυακή Εκδήλωση για την 77η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου με θέμα: «Οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και για τις επανορθώσεις των ζημιών της ναζιστικής θηριωδίας», συμμετείχε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ.Παυλόπουλος, που είναι από τους λίγους που γνωρίζει τόσο καλά το θέμα των επανορθώσεων και έχει επανειλημμένως πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση με ακλόνητα επιχειρήματα, έκανε μια ακόμη καίρια παρέμβαση, τονίζοντας πως οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και για τις επανορθώσεις «είναι πάντα νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Μάλιστα, ο πρώην ΠτΔ επεσήμανε ότι «η από Ελληνικής πλευράς νομική βάση των αποζημιωτικών απαιτήσεων κατά της Γερμανίας βρίσκει σταθερό έρεισμα κυρίως στις διατάξεις του άρθρου 3 της Δ΄ Σύμβασης της Χάγης του 1907, οι οποίες κωδικοποίησαν και τις ως τότε διατάξεις του Δικαίου του Πολέμου».

Κατά τις διατάξεις αυτές, «ο εμπόλεμος όστις ήθελε παραβιάσει τας διατάξεις του Κανονισμού θα υποχρεούται, αν συντρέχει λόγος, εις αποζημίωσιν, θα είναι δε υπεύθυνος δια πάσας τας πράξεις τας διαπραχθείσας υπό των προσώπων των μετεχόντων της στρατιωτικής του δυνάμεως».

Ο κ.Παυλόπουλος στην παρέμβασή του διεμήνυσε για την άρνηση της Γερμανίας ότι «η Ελλάδα δεν αποδέχεται την άρνηση αυτή, πράγμα που σημαίνει ότι θα επανέλθει εν προκειμένω,  δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έκταση και έμφαση στα νομικά -και όχι μόνο- επιχειρήματά της».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Προκόπη Παυλόπουλου:

2020-09-16_ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ_ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ_ΒΙΑΝΝΟΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This