Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πήρε τη σκυτάλη από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τρύγισε τα πρώτα του σταφύλια!

Must Read

«Στην υγειά του everybody», που είχε πει κάποτε και ο Μιχάλης Λιάπης, θα πίνει κρασί ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο αστικός αμπελώνας του Δήμου Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε το 2013 στον χώρο όπου βρισκόταν παλαιότερα το μηχανουργείο του δήμου, στην περιοχή του Καυτανζογλείου, τρύγισε την Τρίτη τα πρώτα του σταφύλια. Ο τρύγος των ερυθρών ποικιλιών πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα αλλά και του οινοποιού Βαγγέλη Γεροβασιλείου.

Το λευκό έχει ήδη τρυγηθεί. Σε λίγο καιρό το κόκκινο μπρούσκο του δήμου θα βρίσκεται στο ποτήρι του μερακλή δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Πιο μερακλής, όμως, ήταν ο πρώην δήμαρχος -οινοποιός και ο ίδιος- Γιάννης Μπουτάρης που εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτόν τον καρποφόρο αστικό αμπελώνα.

Φτιάχτηκε στο κέντρο της πόλης, με δύο λευκές και δύο ερυθρές ελληνικές ποικιλίες: Μαλαγουζιά, Ρομπόλα, Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο.

Το 2015 έδωσαν από τον πρώτο τρύγο και το πρώτο κρασί της πόλης, την περίφημη «Γοργόνα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This