Αρχίζει η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος;

Must Read

Άκρως ενδιαφέροντα τα ευρήματα της δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Η παντοδυναμία του πρωθυπουργού φαίνεται να κλονίζεται καθώς τα ποσοστά όσον ικανοποιήθηκαν από την εμφάνισή του στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά χαμηλά. Αντίστοιχα ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να μην πείθει, για να είμαστε όμως δίκαιοι, αυτό οφείλεται και στον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφού είδαμε το ακατάληπτο εύρημα, οι πολίτες να θεωρούν τα οικονομικά μέτρα Μητσοτάκη καλύτερα από αυτά που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μόλις το 13% των πολιτών δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι από τον πρωθυπουργό

Τα ευρήματα λοιπόν της δημοσκόπησης θα πρέπει να σημάνουν συναγερμό στο μέγαρο Μαξίμου, καθώς για πρώτη φορά κλονίζεται η παντοδυναμία του πρωθυπουργού. Και το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν κλονίζονται προς όφελος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως θα ήταν το φυσιολογικό, αλλά βλέπουμε την παλινόρθωση του «κανένα». Που πλέον φαίνεται να εκφράζει έναν στους τρεις Έλληνες.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ανησυχητικά για την κυβέρνηση εάν λάβουμε υπόψη μας την πλήρη στήριξη και προστασία που έχει προσωπικά ο πρωθυπουργός από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μιλάμε φυσικά για τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κυρίως τα τηλεοπτικά κανάλια. Πραγματικά δεν υπάρχει ούτε ένα πανελλαδικό κανάλι το οποίο να έχει άσκηση οποιασδήποτε μορφής κριτική στον έλληνα πρωθυπουργό. Και όμως, η δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού είναι έκδηλη.

Μιλάμε για μία υποβόσκουσα δυσαρέσκεια, διότι ουδείς μπορεί να καταλογίσει ευθύνες στον πρωθυπουργό για την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην υγεία, την οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία. Αυτό προκύπτει και από τα δημοσκοπικά ευρήματα, αποδεικνύοντας όμως αυτό που λέμε. Η υποβόσκουσα δυσαρέσκεια είναι πολύ πιο επικίνδυνη από μία φανερή αντίθεση των πολιτών σε κυβερνητικές επιλογές.

Ας μην λησμονούμε ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου έχαιρε πλήρους εκτίμησης και κάλυψης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία έδειχναν αποδοχή του ελληνικού λαού ακόμα και στο μνημόνιο. Και όλοι θυμόμαστε πως κατέληξε και πόσο γρήγορα κατέρρευσε. Ανοίγοντας το δρόμο σε ένα τελείως νέο πολιτικό σκηνικό, γεγονός που ενδέχεται να ζήσουμε και στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This