Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Καταργούνται (για άλλη μια φορά) οι αιώνιοι φοιτητές και τρέχουν για 4.500 προσλήψεις

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από το βήμα της Βουλής εξήγγειλε τις προτεραιότητες της εκπαιδευτικής πολιτικής που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Η κ. Κεραμέως παρουσίασε αναλυτικά όλες τις δράσεις στην πρωτοβάθμια δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και τόνισε με νόημα οι «για εμάς η αριστεία δεν είναι ρετσινιά. Για εμάς η αριστεία είναι στάση ζωής, αριστεία είναι να προσπαθείς διαρκώς να υπερβαίνεις τον εαυτό σου, να επιδιώκεις καθημερινά να γίνεσαι καλύτερος.»

Στην ατζέντα του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνεται μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε φορείς του δημοσίου, επαναφορά των πρότυπων σχολείων, βελτίωση του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ και αλλαγές του συστήματος εξετάσεων σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα επισπεύδεται η διαδικασία πρόσληψης 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, ενώ το υπουργείο στοχεύει στη επαναφορά του ανώτατο χρονικού όριο ολοκλήρωσης των προπτυχιακών σπουδών ν+2 πλην εξαιρέσεων (δηλαδή όσα χρόνια είναι η σχολή συν άλλα δύο έτη καταργώντας για άλλη μια φορά το φαινόμενο των αιώνιων φοιτητών).

Η στρατηγική του υπουργείου σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως εντάσσεται σε έξι κύριους άξονες:

  • Μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία για σχολεία και ΑΕΙ.
  • Εξωστρέφεια και ουσιαστικότερη σύνδεση με τη με τη αγορά εργασίας.
  • Ίσες ευκαιρίες για όλους
  • Αξιοποίηση όλων των δεδομένων.
  • Ενίσχυση των δεικτών κοινωνικού κεφαλαίου
  • Υιοθέτηση πολιτικών για την βελτίωση της εκπαίδευσης.

Τέλος η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ