Στα «χαρακώματα» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Παππάς και CCC για το υπόμνημα Καλογρίτσα – Όλοι εναντίον όλων

Must Read

ΝΔ εναντίον Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς εναντίον ΝΔ και Χρήστου Καλογρίτσα, ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Κυριάκου Μητσοτάκη, CCC εναντίον Χρήστου Καλογρίτσα.

Το νέο υπόμνημα που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας και η επανάληψη των ισχυρισμών του για εμπλοκή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και «ομάδας στελεχών» του Μεγάρου Μαξίμου της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της συμμετοχής του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δημιούργησε «πολεμικό κλίμα» ανάμεσα στους εμπλεκόμενους!

Consolidated Contractors Company (CCC): «Ο κ. Καλογρίτσας έφαγε τα 3εκ. παρανόμως»

Η εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC) αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση αναφορικά με το υπόμνημα που κατέθεσε στον πταισματοδίκη ο Χρήστος Καλογρίτσας:

«Η CCC και οι ιδιοκτήτες της ουδέποτε είχαν συμμετοχή, ούτε εκδήλωσαν πρόθεση ή επιθυμία εμφανούς ή αφανούς συμμετοχής σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ, τα οποία βρίσκονται εκτός του κύκλου των επιχειρηματικών ενδιαφερόντων τους.

Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας αφορούν αποκλειστικώς τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, στα οποία αυτός επιλέγει να αναφερθεί. Πάντως παραδέχεται ότι έλαβε τα 3 εκατομμύρια και δεν εξηγεί γιατί δεν τα επέστρεψε, όπως είχε υποχρέωση και υπό τη δική εκδοχή μετά την επιστροφή τους σε αυτόν από το Δημόσιο. Κοινώς παραδέχεται ότι έφαγε τα 3 εκατ. παρανόμως».

ΝΔ για τις καταγγελίες Καλογρίτσα: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά»

«Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει τις απαντήσεις και καταφεύγει στη σιωπή. Ύστερα όμως από τις νέες αποκαλύψεις του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά», σημειώνει στην πρώτη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και θέτει μια σειρά από ερωτήματα:

«Γνώριζε ή όχι για τις δοσοληψίες του στενότερου συνεργάτη του Ν. Παππά; Αν όχι γιατί τον κρατάει; Γίνονταν όλα αυτά κάτω από τη μύτη του και δεν είχε καταλάβει τίποτα; Ποιος είναι ο Λευκός Οίκος και η White Porscha; Έχει κάποια σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του και με τον ίδιο»

Η ανακοίνωση συνεχίζει με επίθεση στον Κώστα Βαξεβάνη: «Τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν ύστερα από περίεργες διαδρομές για να στηθεί το Documento έφθασαν εκεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες; Ο ‘ερευνητής’ κ. Βαξεβάνης έχει να πει κάτι; Μήπως μπορεί να εξηγήσει πώς από υπάλληλος έγινε ιδιοκτήτης;».

Και καταλήγει: «Περιμένουμε τις απαντήσεις. Και θα επανερχόμαστε μέχρι να δοθούν. Από όλους».

Ν. Παππάς: «Κάποιος που έχει συγγενικές σχέσεις με τον κ. Θεοδωρικάκο και δικηγόρο τον κ. Λοβέρδο, νομίζω ότι έχει και πεπερασμένη πολιτική αποτελεσματικότητα»

Για «ξαναζεσταμένο φαΐ» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, λέγοντας πως η Ν.Δ. όποτε στριμώχνεται θυμάται μία «τζούφια» υπόθεση χωρίς πάντως να απαντάει επί της ουσίας στις κατηγορίες Καλογρίτσα, που τον εμπλέκουν.

«Είναι ενδεικτικό των αδιεξόδων. Κάθε φορά που στριμώχνεται θα θυμάται και μια τζούφια υπόθεση. Νομίζω ένα ξαναζεσταμένο φαΐ το οποίο δεν προσφέρει στη δημόσια συζήτηση σε κανένα νέο, από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει συγγενικές σχέσεις με τον κ. Θεοδωρικάκο και δικηγόρο τον κ. Λοβέρδο, νομίζω ότι έχει και πεπερασμένη πολιτική αποτελεσματικότητα».

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Μόλις είδε τα πολύ σκούρα ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε πάλι από το καπέλο τον γνωστό λαγό»

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Νίκο Παππά και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κάνει λόγο για «ξαναζεσταμένους Καλογρίτσες» και επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Όσους ξαναζεσταμένους Καλογρίτσες και να βγάλει ο κ. Μητσοτάκης, δε σώζεται από τα προβλήματα των πολιτών. Είχε περάσει καιρός και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Τελικά δεν άργησε. Μόλις είδε τα πολύ σκούρα ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε πάλι από το καπέλο τον γνωστό λαγό, πελάτη του κ. Λοβέρδου και πρώην συνεταίρο του κου Θεοδωρικάκου, για να επαναλάβει για άλλη μια φορά τα ίδια και τα ίδια. Τους ίδιους έωλους ισχυρισμούς του».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός είναι στριμωγμένος από την κατάρρευση της οικονομίας και το ότι η Κυβέρνηση είναι απροετοίμαστη για το δεύτερο κύμα της πανδημίας:

«Μόνο που το έργο το έχουμε ξαναδεί και εισιτήρια δε κόβει, ούτε στα πιο ακραία φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Γιατί όλοι καταλαβαίνουν πόσο στριμωγμένος είναι πια ο κος Μητσοτάκης από την κατάρρευση της οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Από τις εγκληματικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τις συγκοινωνίες. Και κυρίως από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που σαρώνει τους πολίτες και βρίσκει τη χώρα απροετοίμαστη. Και όταν δεν έχεις σχέδιο και απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών, όσους ξαναζεσταμένους Καλογρίτσες και να βγάλεις από το καπέλο, δε σώζεσαι».

Απάντηση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: «Περιμένουμε απαντήσεις»

Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ περιμένει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, ως απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει τη μπάλα στην κερκίδα, αυτή γυρίζει στο γήπεδό του. Περιμένουμε τις απαντήσεις».

«Πετάχτηκε» και το ΚΙΝΑΛ

«Οικογενειακό μαγαζί γωνία, με δικό του κανάλι, αναζητά γραμμή». Με αυτό το δηκτικό σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρεται στους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στη Δικαιοσύνη για τις τηλεοπτικές άδειες και τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This