Δικαιολογίες Ξανθού για τις… αλοιφές των πληγέντων στο Μάτι

Must Read

Μετά την επίσκεψη του υπουργού Κικίλια στον ΕΟΠΥΥ έπειτα από καταγγελίες εγκαυματία για τις αλοιφές εγκαυμάτων που δεν συνταγογραφούνται, ο πρώην υπουργός υγείας Ξανθός σπεύδει να δικαιολογήσει… τα αδικαιολόγητα.

Όπως σημειώνει ο κ. Ξανθός στη δήλωσή του, για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά, «δημιουργήθηκε άμεσα κατάλληλος χώρος στο Κέντρο Υγείας όπου συγκεντρώθηκε ιατροφαρμακευτικό υλικό και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες λόγω της προφοράς από πλήθος κόσμου, φαρμακευτικές εταιρείες, ΜΚΟ, συλλόγους κ.λπ.».

Αναφέρει, επίσης, ότι «κατόπιν αιτήματος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων στο Μάτι, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στη δωρεάν παροχή αποκλειστικής νοσηλευτικής φροντίδας των εγκαυματιών για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, εντός των νοσοκομείων, πλήρη σίτιση των συνοδών τους και ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό» και, παράλληλα, «με τροπολογία του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε, επίσης, η δωρεάν χορήγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων στους πληγέντες έως το τέλος του έτους, η οποία είχε αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιουλίου».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «με ΚΥΑ των αρμόδιων υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποφασίστηκε η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 6.000 ευρώ, στα άτομα που υπέστησαν τραυματισμό, λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία. Η εν λόγω ενίσχυση ήταν ανεξάρτητη από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Η υλοποίηση της χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ».

Επιπλέον, «η 1η ΥΠΕ Αττικής, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι και με το Κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ανέπτυξε δράση για τη φροντίδα και την αποκατάσταση των τραυματιών (φυσικοθεραπείες κ.ά.), καθώς και τη χορήγηση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και άλλου αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (κρέμες, αντηλιακά κ.ά.). Για το σκοπό αυτό, ορίστηκε από την ΥΠΕ ο διευθυντής του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» για την εξέταση των αιτημάτων χορήγησης φροντίδας αποκατάστασης και της κάλυψης των εξόδων των ΜΗΣΥΦΑ και του υγειονομικού υλικού από τα φαρμακεία. Το Κέντρο Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ ήταν αυτό που ανέλαβε τα προγράμματα αποκατάστασης των ασθενών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This