Μια ωραία ατμόσφαιρα είναι εκεί στην Κυβέρνηση… Ο ένας αδειάζει τον άλλον!

Must Read

Τέλος δεν έχουν τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα. Κορυφαία στελέχη της δεν διστάζουν να αδειάζουν το ένα το άλλο δημοσίως με αφορμή ουσιαστικά αλλά και επικοινωνιακά ζητήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα την εβδομάδα που πέρασε η δημόσια «συντροφική» κριτική που δέχτηκε ο υφυπουργός Μετανάστευσης Γ. Κουμουτσάκος επειδή… κοινώνησε την ημέρα των γενεθλίων του.

Πρώτος  πρώτος τον άδειασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είπε «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη», όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη φωτογραφία, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση τηρεί συγκεκριμένη γραμμή, ώστε να δίνει το σωστό παράδειγμα σχετικά με την τήρηση των μέτρων.

Κακές γλώσσες υπενθυμίζουν με νόημα ότι το 2014, όταν ο νυν αναπληρωτής υπουργός ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Ν.Δ., ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε κατέβει υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον Γιάννη Σγουρό από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι αν ο κ. Κουμουτσάκος γελούσε σε μια γωνιά, όταν με τη σειρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς… αδειάστηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση, με αφορμή δική του φωτογραφία που δημοσιεύτηκε και τον έδειχνε να φιλά το χέρι ενός ιερέα (ή να υποκλίνεται στο ράσο του, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε). «Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και αυτή τη στιγμή πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Η ορθοδοξία, ορθοδοξία και τα αδειάσματα, αδειάσματα για τα δύο στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία, όπως κάποιοι σημειώνουν, είναι πολύ πιθανόν να είναι συνυποψήφιοι στον Νότιο Τομέα της Αττικής το επόμενο διάστημα.

Όλων αυτών είχε προηγηθεί το πινγκ πονγκ των ευθυνών για το φιάσκο με τις μάσκες, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Υγείας προσπαθούν να επιρρίψουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Αυτή η κατάσταση οδήγησε στη δημιουργία ρήγματος στις σχέσεις του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία βέβαια βρίσκεται στο στόχαστρο και άλλων υπουργών, που της χρεώνουν το κάζο της κυβέρνησης.

Η κυρία Κεραμέως, που έχει προβλήματα και στο υπουργείο της, δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής ούτε και στο υπουργείο Υγείας. Βέβαια και ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν διατηρεί καλές σχέσεις και με άλλους υπουργούς, όπως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Η κακή σχέση των δύο λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις, όπως μαθαίνουμε, αρνητικά και στη συνεργασία των υπουργείων τους, που ενίοτε έχουν σχετικά αλληλοκαλυπτόμενες αρμοδιότητες.

Διακυμάνσεις έχει και η σχέση του με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, με τον οποίο φαίνεται να έχουν «απομακρυνθεί» τον τελευταίο καιρό.

Βρούτσης και Θεοχάρης… «ζωντανοί νεκροί»

Τα περισσότερα βέλη συγκεντρώνουν -για ευνόητους λόγους- υπουργοί οι οποίοι θεωρούνται «αποτυχημένοι». Βρούτσης και Θεοχάρης θεωρούνται «ζωντανοί νεκροί» όσον αφορά τη θέση τους στην κυβέρνηση και αποτελούν στόχους κριτικής από κυβερνητικά στελέχη που νιώθουν ότι φορτώνονται τα δικά τους λάθη.

Στο «στόχαστρο» της φιλελεύθερης πτέρυγας -αυτής δηλαδή που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης- έχει ήδη μπει και ο Άδωνις Γεωργιάδης και από ό,τι φαίνεται κάποιοι μυρίζουν ήδη αίμα. Εκπρόσωποι της φιλελεύθερης πτέρυγας της Ν.Δ. εξαπολύουν εναντίον του μύδρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον κατηγορούν τόσο για το παρελθόν όσο και για την παρουσία του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This