Κυβέρνηση: Δεν μειώνεται το αφορολόγητο, δεν κόβεται κανένα επίδομα

Must Read

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και δεν θα κοπεί κανένα κοινωνικό επίδομα, όπως και ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ακολουθήσει -μετά τις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις που έλθουν αυτή την εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- θα εισάγει τη νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα, μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μείωση του φόρου στα μερίσματα από 28% σε 24%, 40% μείωση της φορολογίας για αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων.

Για το ασφαλιστικό επανέλαβε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν ένα κακός νόμος, ανέφερε ότι θα έλθει νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά μέχρι το τέλος του έτους και πρόσθεσε ότι μέσα στην τετραετία θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από το 20% στο 15%. 

Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό

Για το δημοσιονομικό κενό ο κ. Πέτσας είπε ότι “όσοι έβλεπαν δημοσιονομικό κενό έβλεπαν μία φωτογραφία του χθες”.  Η προηγούμενη κυβέρνηση ακολουθούσε πολιτική υπερφορολόγησης.

Το μεσοπρόθεσμο προέβλεπε από το 2019 μέχρι το 2023 υπεραπόδοση -υπερφορολόγηση της τάξης των 3,5 δις ευρώ. “Εμείς δεν θα την συνεχίσουμε” είπε ο κ. Πέτσας. Σημείωσε ότι σύμφωνα με την έκθεση των δανειστών που είχε βγει πριν τις ευρωεκλογές υπάρχει υποεκτέλεση των δημοσίων δαπανών.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση 1,5 δις από την επισκόπηση των δαπανών και την προσαρμογή της οροφής των δημοσίων δαπανών, την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και από την ανάπτυξη. Εξήγησε  ότι η οικονομία πηγαίνει αρκετά καλύτερα όπως δείχνει η μείωση των επιτοκών των ομολόγων και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θα έχουμε ανάπτυξη -κάθε ένα ευρώ ανάπτυξης αυξάνει κατά 0,5 ευρώ τα έσοδα έσοδα- και δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό.

Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη

Επανέλαβε ότι δεν κόβεται κανένα κοινωνικό επίδομα, όσοι έπαιρναν κοινωνικά επιδόματα θα συνεχίσουν να τα παίρνουν και με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για την 13η σύνταξη είπε ότι “αυτό που δόθηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν 13η σύνταξη ήταν προεκλογικό επίδομα, αλλά θα συνεχίσει να χορηγείται και το 2020 ως μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων”.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι στις 29 Αυγούστου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Βερολίνο, στις 2-3 Σεπτεμβρίου την Ολλανδία ενώ μετά τις 20 Αυγούστου θα κανονιστεί και ταξείδι στο Παρίσι. Με τους ξένους ηγέτες ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στο μεταρρυθμιστικό του σχέδιο. Στις συναντήσεις θα συζητηθούν πτυχές του μεταρρυθμιστικού σχεδίου. “Προχωρούμε το σχέδιο και συζητούμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων”, είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε πάντως ότι για συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους το πρώτο ταξίδι του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Ιουλίου στην Κύπρο.

 

.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This