Η ανταποκρίτρια της Die Welt στην Τουρκία τα είπε όλα: «Η Γερμανία επωφελείται από την ένταση στο Αιγαίο»

Για να μην έχει δηλαδή κανείς αμφιβολία για τις προθέσεις και τη στάση της Γερμανίας...

Must Read

Η Γερμανία δεν πρόκειται να στραφεί κατά της Τουρκίας καθώς έχουν μια ιδιότυπη «αδελφότητα» ως προς την προμήθεια όπλων, συν του ότι η ένταση στο Αιγαίο την κάνει απλά να πουλά περισσότερα όπλα και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και δεν θα κάνει κάτι που θα μπορούσε να θίξει την Τουρκία.

Η ανταποκρίτρια της Die Welt στην Τουρκία, Μάριον Ζέντκερ μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα ελληνοτουρκικά και σε ότι αφορά το ρόλο της Γερμανίας, τα είπε όλα μέσα σε λίγες προτάσεις.

Για να μην έχει δηλαδή κανείς αμφιβολία για τις προθέσεις και τη στάση της Γερμανίας…

«Ο ρόλος της Γερμανίας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων, καθώς από τη μία η Γερμανία, ως μέλος της Ε.Ε. πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και από την άλλη, Γερμανία και Τουρκία έχουν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο μια ιδιότυπη “αδελφότητα” ως προς την προμήθεια όπλων. Αυτή η φιλία ξεκινά από πολύ παλιά και είναι βαθιά. Αυτό οφείλεται στο ότι γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά η Τουρκία είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία πατάει σε δύο βάρκες, στέκεται στο πλευρό τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας», είπε η Γερμανίδα δημοσιογράφος.

Και συνέχισε με την… ταμπακιέρα: «Δύσκολα θα κάνει κάτι που θα μπορούσε να θίξει την Τουρκία. Συνεπώς, η Γερμανία παίζει τον ρόλο του διαμεσολαβητή, κάτι που δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής. Σε αυτή τη διαμάχη πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι η Γερμανία έχει πουλήσει όπλα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, κάτι που σημαίνει ότι η Γερμανία επωφελείται από την ένταση στο Αιγαίο. Γι’ αυτό εκτιμώ ότι δύσκολα η Γερμανία θα επιτρέψει την εφαρμογή κυρώσεων, ούτε ταχθεί δυναμικά υπέρ αυτών».

Για να καταλήξει: «Θα συνεχίσει, πάντως, να απειλεί με κυρώσεις, ώστε να καθησυχάσει την Ελλάδα, αλλά θα συνεχίσει τις πωλήσεις όπλων και περί τον Δεκέμβριο θα επιχειρήσει να βρει μια λύση, προκειμένου να δώσει την εικόνα του επιτυχημένου διαπραγματευτή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This