Κυριάκος: «Θα… τσακίσουμε τα μαϊμού προϊόντα που δυσφημούν την Ελλάδα» 

Must Read

Την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του πρωτογενούς τομέα και την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του κύκλου των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλα τα υπουργεία.

Στη δήλωση που έκανε μετά τη σύσκεψη με την ηγεσία, -τον υπουργό, Μάκη Βορίδη και τους υφυπουργούς Φωτεινή Αραμπατζή και Κωνσταντίνο Σκρέκα-, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πρέπει να αλλάξουμε για να αξιοποιήσουμε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα. Εξήγησε πως αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τη διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αφενός για να υπερασπιστεί τα εισοδήματα των Ελλήνων αγροτών, αφετέρου για να τους διευκολύνει να κάνουν την απαραίτητη μετάβαση σε μια έξυπνη γεωργία, η οποία θα σέβεται το περιβάλλον και θα αυξάνει και την προστιθέμενη αξία των ελληνικών προϊόντων.

«Θέσαμε και μια σειρά από άλλες σημαντικές προτεραιότητες, όπως η σωστή και γρήγορη αξιοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με ιδιαίτερη έμφαση στην αλιεία, όπου υπάρχουν, δυστυχώς, σημαντικές καθυστερήσεις που κληροδοτήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τον νέο Νόμο για τους Συνεταιρισμούς, ο οποίος εντάσσεται στα πρώτα δέκα νομοσχέδια, τα οποία και θα ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να κάνουμε τη συνεργασία των αγροτών, τις Ενώσεις Παραγωγών, τα νέα συνεταιριστικά σχήματα πιο εύκολα, λιγότερο γραφειοκρατικά και να τους δώσουμε και τα απαραίτητα φορολογικά κίνητρα, ώστε να ενθαρρύνουμε τους αγρότες να συνεργάζονται μεταξύ τους».

Αγώνας ενάντια στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων 

«Και βέβαια, θέσαμε σε απόλυτη προτεραιότητα το ζήτημα της αντιμετώπισης των παράνομων ελληνοποιήσεων, όπου θα είμαστε εξαιρετικά αυστηροί με όσους θέτουν σε κίνδυνο το εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών, αλλά ταυτόχρονα κοροϊδεύουν τους καταναλωτές, εμφανίζοντας προϊόντα, που δεν είναι ελληνικά, ως ελληνικά. Και είμαι σίγουρος ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο όλοι οι ελεγκτικοί φορείς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό στη ρίζα του. Και θέλω και εδώ να κάνω μια προειδοποίηση προς όλες και όλους ότι τα πράγματα στον τομέα αυτό θα αλλάξουν. Γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα κυκλώματα και θα τα αντιμετωπίσουμε… Και βλέπουμε όχι μόνο τις μεγάλες προκλήσεις και τις δυσκολίες, αλλά και μια τεράστια ευκαιρία. Ένας ανταγωνιστικός πρωτογενής τομέας, που θα παράγει ποιοτικά προϊόντα, μειώνοντας ταυτόχρονα και το κόστος παραγωγής, στην πρώτη γραμμή του αναπτυξιακού σχεδίου για το μέλλον της χώρας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This