Έχασαν τη γαλάζια έδρα και ξαναγυρίζουν στη «βιοπάλη»

Must Read

Τι κάνουν οι πολιτικοί όταν μένουν εκτός βουλής; Χθες γράψαμε για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και με το τι θα ασχοληθούν μετά το… μαύρισμά τους από τους ψηφοφόρους. Σήμερα θα αναφερθούμε στους Νεοδημοκράτες, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στα έδρανα.

Οι περισσότεροι από αυτούς ετοιμάζουν την επιστροφή τους στο μέλλον, συνεχίζουν την ενασχόλησή τους με τα πολιτικά πράγματα και τις δημόσιες παρεμβάσεις από τα ΜΜΕ και στο μεσοδιάστημα ασκούν το επάγγελμά τους, πριν γίνουν βουλευτές.

Σχολιαστής στα ΜΜΕ ο Γρηγόρης Ψαριανός

Για τον Γρηγόρη Ψαριανό η πολιτική έτσι κι αλλιώς δεν είναι επάγγελμα. Ο κ. Ψαριανός μετά από μία πολιτική περιήγηση από τον Συνασπισμό της Αριστεράς, στη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, τρία κόμματα με τα οποία διετέλεσε βουλευτής, στις τελευταίες εκλογές κατέβηκε με τη ΝΔ και δεν εξελέγη. “Το μήνυμα του Κυριάκου για ανανέωση δεν πέρασε” λέει και προσθέτει ότι “οι βαρωνείες, καραμανλικών, σαμαρικών κλπ είναι ζωντανές στη ΝΔ και οι γραμμές που κατέβασαν στις εκλογές αποδείχθηκαν ισχυρές”. Έτσι υποψήφιοι όπως ο ίδιος, ο Δημήτρης Τσιόδρας, επίσης προερχόμενος από το Ποτάμι, ο Αντώνης Πανούτσος δεν εξελέγησαν.

Ο κ. Ψαριανός παρότι θεωρεί ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα δεν θα αποσυρθεί μετά την αποτυχία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. “Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να παρεμβαίνεις στα πολιτικά πράγματα πέρα από το κοινοβούλιο”, λέει.  Βιοποριστικά θα επιστρέψει στον χώρο των Media, ήδη είναι σε συζητήσεις για ραδιόφωνο, σχολιασμό σε εφημερίδα ή και τηλεοπτική εκπομπή.

Επέστρεψε στο διδακτικό του έργο ο Θεόδωρος Φορτσάκης 

Ο πρώην πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης είναι ίσως η πιο ηχηρή απουσία από την Βουλή. Εξελέγη το 2015 τον Ιανουάριο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ανανέωσε την εκλογή τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν εξελέγη με σταυρό στις πρόσφατες εκλογές. Ο κ. Φορτσάκης ήδη επέστρεψε στο διδακτικό του έργο στη Νομική Σχολή όπου διδάσκει φορολογικό δίκαιο και παράλληλα δρομολογεί και την επιστροφή του στην δικηγορία με την εταιρεία στην οποία συμμετέχει και η οποία δραστηριοποιείται σε υποθέσεις φορολογικών διαφορών με το δημόσιο, μεγάλες διαιτησίες κλπ. Όσο για την πολιτική, “θα δούμε” λέει είναι ακόμη νωρίς αλλά δεν αποκλείει την ενασχόληση ή και επιστροφή στην Βουλή.

Πίσω στη δικηγορία ο Δημήτρης Σταμάτης

Μία ακόμη ηχηρή απουσία από την Βουλή είναι του Δημήτρη Σταμάτη, πρώην υπουργού Επικρατείας στην κυβέρνηση Σαμαρά και στενού συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού. Ο κ. Σταμάτης δεν εξελέγη στην Α’ Θεσσαλονίκης όπου εξετέθη με σταυρό και επιστρέφει στην δικηγορία καθώς έχει δικηγορικό γραφείο μαζί με τον γιο του. Θα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου λειτουργεί το γραφείο του και θα ασχολείται με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου δικαίου. Για το αν σκέπτεται να παραμείνει στη ενεργό πολιτική απαντά: “στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ, θα δείξει”.

Συνταξιούχος ο Γεράσιμος Γιακουμάτος

Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε βουλή δίχως τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο οποίος μέχρι και την διάλυση της προηγούμενης ήταν από τους πιο παλιούς βουλευτές. Ωστόσο η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρατήσει την έδρα στον Δυτικό τομέα της Β΄ Αθηνών, στέρησε την βουλευτική έδρα από τον κ. Γιακουμάτο. Ο ίδιος λέει ότι δέχθηκε πόλεμο στην περιφέρεια για να μην εκλεγεί και θυμάται ότι είναι η δεύτερη φορά που ένας Μητσοτάκης του στερεί την παρουσία στο Κοινοβούλιο αφού το ίδιο είχε πράξει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκη όταν είχε κρατήσει εκείνος το 1993 την έδρα στην Β΄ Αθηνών. Ο κ. Γιακουμάτος δεν θα επιστρέψει στη ιατρική που είναι το επάγγελμά του, ετοιμάζει τα χαρτιά του για την σύνταξη, ενώ συμμετέχει πάντα στην οικογενειακή κλινική για ηλικιωμένους. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This