ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι είπε (επί 1,5 ώρα) ο Μητσοτάκης στο Λάτση

Must Read

Πολλά γράφτηκαν και ακόμη περισσότερα ψιθυρίστηκαν για το τι διημείφθη την Πέμπτη μεταξύ πρωθυπουργού και Σπύρου Λάτση.

Αυτό που η στήλη παρασπονδίες της Κυριακάτικης δημοκρατίας γνωρίζει ως γεγονός είναι ότι ο Κυριάκος δεν του χαρίστηκε του κυρίου Σπύρου. Η λογική ήταν «εγώ θα σ’ το ολοκληρώσω το αδειοδοτικό, αλλά εσύ θα τρέξεις». Η συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, έγινε στο φως.

Όχι πίσω από κουίντες σε κάποιον άγνωστο τόπο και χρόνο. Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε όσα έχει δηλώσει και δημοσίως ότι το Ελληνικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη επίλυση των εκκρεμοτήτων. Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση ζήτησε από την πλευρά του επενδυτικού σχήματος και δεσμεύσεις για την εμπροσθοβαρή εκτέλεση της σύμβασης. Να έρθουν νωρίτερα κάποιες επενδύσεις ώστε να αποτυπωθούν ταχύτερα στην οικονομία οι θετικές επιπτώσεις.

Στην ουσία ζητήθηκε από τους επενδυτές να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού τα πρώτα τέσσερα πέντε χρόνια το έργο θα είναι ζημιογόνο. Θα εκτελούνται τα έργα αποκατάστασης του παλαιού αεροδρομίου, τα έργα κατασκευής του πάρκου, των δημοσίων δικτύων κ.ά.

Επειδή έχουν περάσει οκτώ ολόκληρα χρόνια από την προκήρυξη του διαγωνισμού παραχώρησης του Ελληνικού και πέντε χρόνια από την επιλογή της Lamda Development, θυμίζουμε ότι το επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει δέσμευση για υλοποίηση συνολικής επένδυσης ύψους 5,9 δισ. ευρώ (4,8 δισ. ευρώ συν τον ΦΠΑ). Το μεγαλύτερο τμήμα της επένδυσης πρέπει να γίνει στη διάρκεια των πρώτων 15 ετών της σύμβασης, σε τρία «κύματα» διάρκειας πέντε ετών το καθένα.

Η κυβέρνηση φέρεται, κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, ότι ζήτησε τη μεταφορά κάποιων επενδύσεων από το δεύτερο «κύμα» στο πρώτο ή και την ανακατανομή του χρονικού ορίζοντα μέσα στο πρώτο «κύμα». Στόχος είναι να γίνουν από την πρώτη ορατά τα οφέλη από την επένδυση.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, κατά τη διαπραγμάτευση για αλλαγή της αρχικής συμφωνίας που έγινε το 2016, είχε ζητήσει να γίνει πιο εμπροσθοβαρής και η καταβολή του τιμήματος των περίπου 900.000.000 ευρώ, κάτι που είχε δεχθεί η πλευρά Λάτση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This