Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Δένδιας από Ισραήλ: Θέλουμε και τις ΗΠΑ «παίκτη» στην τριμερή

«Η σχέση της Ελλάδας προς το Ισραήλ λειτουργεί ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή. Είναι πάρα πολύ σημαντική και μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψη του τις όχι καλές σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία. Από εκεί και πέρα είναι πάντα χρήσιμη ευκαιρία να εξηγεί κάποιος στους Ισραηλινούς φίλους μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα.» Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε στο Ισραήλ.

Ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι σε διμερές επίπεδο, οι σχέσεις της Ελλάδας,  με το Ισραήλ είναι εξαιρετικές σε όλους τους τομείς: πολιτικά, πολιτιστικά, εμπορικά, σε θέματα καινοτομίας. Επίσης είναι σημαντικές στο τριμερές επίπεδο. Ελλάς – Κύπρος – Ισραήλ, το οποίο εμείς προσπαθούμε να διευρύνουμε, να γίνει 3 + 1, δηλαδή μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για ορισμένα θέματα.

Τέλος ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρίβλιν, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κατζθά, αλλά το ίδιο θα πράξει στη συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό κ. Νετανιάχου, για τα όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ