Ο Σκοπιανός Πρόεδρος θέτει ζήτημα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα!

Να επιστραφεί ως απαράδεκτη η πρόσκληση Ζάεφ στον Μητσοτάκη να επισκεφθεί τα Σκόπια

Must Read

Ατύχησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριος Τσίπρας. Την ημέρα που εγκαλούσε με άρθρο του τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την στάση του στο Σκοπιανό, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι– στο Klan Tv- για να διακηρύξει ότι υπάρχει θέμα «μακεδονικής μειονότητας» και στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία.

Και ότι οι «Μακεδόνες» μπορούν να κάνουν ελεύθερα προσφυγές σε διεθνείς οργανισμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους! Kαι ότι το δικαίωμα έγερσης «μακεδονικού» μειονοτικού ζητήματος στην πατρίδα μας τους το δίνει -όπως δήλωσε ο κ. Πενταρόφκσι -η Συμφωνία των Πρεσπών! Η «εθνικώς επωφελής» κατά δήλωση του ιδίου του κυρίου Τσίπρα, Συμφωνία των Πρεσπών.

Η «Εστία» θέλει να θυμίσει στον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρόεδρος της ΝΔ είχε εκμυστηρευτεί το 2019 στον Διευθυντή της εφημερίδας Μανώλη Κοττάκη, πως ξεκαθάρισε στην Μέρκελ ότι θα καταψηφίσει την Συμφωνία γιατί δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του να αφήσει την Βόρεια Ελλάδα να μετατραπεί σε αυτόνομη περιοχή τύπου Καταλωνίας.

Θέλουμε να θυμίσουμε στον κύριο Τσίπρα ότι είχε ανεμίσει το πρωτοσέλιδο της «Εστίας» με την εκμυστήρευση Μητσοτάκη σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θέλουμε να του θυμίσουμε ότι τότε τον χαρακτήριζε εθνικά επικίνδυνο.

(Τιμή μας βεβαίως που δύο πρωθυπουργοί, ο κύριος Τσίπρας τότε, ο κύριος Μητσοτάκης πρόσφατα επικαλέστηκαν πρωτοσέλιδα της εφημερίδας μας για τα εθνικά θέματα κατά τις ομιλίες τους στην εθνική αντιπροσωπεία).

Το ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένο: Ποιος δικαιώνεται από τις αλυτρωτικές δηλώσεις του Προέδρου των Σκοπίων; Εξακολουθεί άραγε να είναι υπερήφανος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κατόρθωμα του;

Για την ιστορία ο Στέβο Πενταρόφκσι ερωτηθείς για τη θέση της Σόφιας σχετικά με την ταυτότητα, την γλώσσα και την ύπαρξη της μακεδονικής μειονότητας στην Βουλγαρία, δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις που σχετίζονται με την αυτοδιάθεση. «Η απαίτησή τους είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες αναγνώρισης της μειονότητας της Βορείου Μακεδονίας στην Βουλγαρία. Η νούμερο ένα αρχή στις διεθνείς σχέσεις, ειδικά μετά το 1945, είναι η μη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Επομένως, δεν πρέπει και δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε στην εσωτερική τάξη της Βουλγαρίας», πρόσθεσε.

«Ωστόσο, εάν κάποιος απευθυνθεί μόνος του στο Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος από τα Σκόπια τον ενημέρωσε ή τον πλήρωσε», συνέχισε ο κ. Πενταρόσφκι. Και στο σημείο αυτό τόνισε ότι «έχουμε τους ανθρώπους που δηλώνονται ως Μακεδόνες και στην Ελλάδα. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν τους εγκαταλείπουμε».

Όπως είπε, περιμένει ισχυρότερη συμμετοχή των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια μετά την νίκη του Τζο Μπάιντεν καθώς υπάρχουν άνθρωποι στην διοίκησή του που έχουν άμεση εμπειρία στην περιοχή. «Μεταξύ τους είναι η Βικτόρια Νούλαντ, η οποία είχε προσωπικές σχέσεις στην Βόρεια Μακεδονία, αλλά και στην περιοχή», κατέληξε ο πρόεδρος των Σκοπίων.

Κατόπιν όλων αυτών λοιπόν είναι αυτονόητο ότι η πρόσκληση επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Σκόπια την οποία επέδωσε χθες ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στον Πρέσβη της Ελλάδος στην γείτονα χώρα, πρέπει να επιστραφεί ως απαράδεκτη. Εκτός και αν ανακαλέσει ο Πενταρόφσκι τα περί μειονότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This