Ανακοινώνονται σήμερα τα νέα μέτρα – Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή των Ειδικών

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι - Το απόγευμα οι αποφάσεις για την Αττική

Must Read

Ολοκληρώθηκε μετά από μία ώρα η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την εισήγηση του υπουργού Υγείας για ολικό lockdown στην Αττική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, η οποία θα εισηγηθεί προτάσεις για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα.

Στην σύσκεψη στο Μαξίμου, συμμετείχαν εκτός από τον πρωθυπουργό, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε η επιβολή ενός πιο σκληρού lockdown τύπου Μαρτίου, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα ξεκίνησαν να πιέζουν ξανά το ΕΣΥ.

Βγαίνοντας από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και της καταστάσεως. Παρατέθηκαν τα δεδομένα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής των επιστημόνων έτσι ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει, θα κάνει τις εισηγήσεις της και μετά θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα».

Ανακοινώνει 1700 κρούσματα ο ΕΟΔΥ

Ο υπουργός Υγείας, ξεκαθάρισε το πρωί της Τρίτης ότι ο ίδιος θα εισηγηθεί καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου εφόσον και τα σημερινά δεδομένα είναι υψηλά για ακόμα μια φορά. Λίγη ώρα αργότερα, ο ΕΟΔΥ είχε τα πρώτα στοιχεία του 24ώρου, τα  οποία κατέγραφαν έκρηξη κρουσμάτων. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου 1700 νέα κρούσματα, με την Αττική να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This