Κεραμέως για άσυλο: Τέλος στο… καταφύγιο «δραστών»

Must Read

Υπεραμυνόμενη της διάταξης για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τόνισε: «Εμμένουμε στην αρχική μας πρόταση, υλοποιώντας τη θεμελιώδη προεκλογική μας δέσμευση: εντός των χώρων των ΑΕΙ, οι δημόσιες Αρχές να ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Η κα Κεραμέως απέρριψε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ζήτησε να εφαρμοστεί με βελτιωτικές αλλαγές ο νόμος Διαμαντοπούλου, αντιτείνοντας ότι «εισάγει μία πιο περιορισμένη διαδικασία και κινδυνεύει να μείνει ανεφάρμοστη».

«Πασχίζουμε για να εφαρμοστεί απλά η κοινή λογική. Βάζουμε τέλος στο παράλογο. Πράττουμε το αυτονόητο» είπε η κα Κεραμέως και πρόσθεσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης αντιμετωπίζει και φαινόμενα όσων πράττουν έκνομες ενέργειες εκτός πανεπιστημίων και βρίσκουν καταφύγιο εντός.

«Πολιτική απόφαση και βούληση της κυβέρνησης είναι να πάψουν τα πανεπιστήμια να αποτελούν αφενός το “πεδίο προστασίας” έκνομων ενεργειών και συμπεριφορών που τελούνται εντός αυτού, αφετέρου το “καταφύγιο” δραστών που τελούν αξιόποινες πράξεις εκτός των ΑΕΙ και εισέρχονται σε αυτά, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Εξομοιώνεται ο πανεπιστημιακός με δημόσιο χώρο για την αντιμετώπιση αξιόποινων πράξεων. Είναι λάθος να αφήνουμε παραθυράκια, γιατί εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνει η ρύθμιση ανεφάρμοστη. Αν θέλουμε πραγματικά ελεύθερη διακίνηση ιδεών χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και γραμμές , χωρίς αστερίσκους, παραθυράκια και αναστολές» είπε επαναλαμβάνοντας ότι η εφαρμογή της ρύθμισης θα δίνει δυνατότητα αδιαμεσολάβητης παρέμβασης στην αστυνομία, χωρίς παρέμβαση πρυτανικού συμβουλίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This