Τετάρτη 23/6/2021

Πατάει το… κουμπί ο Αλέξης: Πως θα αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να ξεπερνάει τη ζάλη της ήττας και να βρίσκει τον βηματισμό της στα κοινοβουλευτικά μονοπάτια. Αυτό που λένε επίμονα από την Κουμουνδούρου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή «θα κάνει σκληρή πλην όμως προγραμματική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση». Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει εστία κοινοβουλευτικών σόου μόνο και μόνο για την τηλεοπτική εικόνα.

Ενδεικτική είναι η στάση του κόμματος που στη τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας αποχώρησε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όταν κατατέθηκαν τροπολογίες της τελευταίας στιγμής με τις οποίες ακυρώνονταν εμβληματικές νομοθετικές τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός όμως το κοινοβουλευτικό τερέν, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον και τις εσωκομματικές διεργασίες, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανοίξει τις διαδικασίες για την επανεκκίνηση του κόμματος. Σε βάθος χρόνου προγραμματίζεται το συνέδριο του κόμματος που θα προβλέπει εκλογή προέδρου από τα μέλη.

Μέχρι τότε όμως ο κ. Τσίπρας θέλει να «ανοίξει» το κόμμα με εγγραφές νέων μελών που θα εκπέμπουν την ανανέωση του κόμματος, αλλά και το άνοιγμα προς τον προοδευτικό χώρο. Αυτό που  ουσιαστικά επιθυμεί η απορρόφηση των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ,  καθώς και η  η δημιουργία ενός ισχυρού κομματικού μηχανισμού  με τοπικές οργανώσεις που θα έχουν παρεμβατικό ρόλο στη κοινωνία.

Αλέξης Τσίπρας, εσωκομματικά, ΣΥΡΙΖΑ, διαδικασίες επανεκκίνησης. ανανέωση, εγγραφές νέων μελών, άνοιγμα  

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ