Σκηνές απείρου κάλλους στην Προανακριτική: «Έλα έξω να λογαριαστούμε», φώναζε ο Καλογρίτσας στον Πολάκη!

«Εγώ έκανα τον Θεοδωρικάκο γραμματέα της ΚΝΕ» ομολόγησε ο επιχειρηματίας για τον συνέταιρό του, πρώην υπουργό της ΝΔ

Must Read

Χρειάστηκαν έξι συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί η εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία την ερχόμενη Πέμπτη θα εξετάσει τον δημοσιογράφο και πρώην μέλος του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δήμο Βερύκιο.

Σήμερα πάντως κατά την τρίωρη εξέταση του επιχειρηματία, εκτυλίχτηκαν σκηνές απείρου κάλλους, μέχρι του σημείου να θέλει ο Καλογρίτσας να λύσει τους λογαριασμούς του με τον Πολάκη καλώντας τον… έξω! Πάλι καλά που δεν τον κάλεσε σε μονομαχία! Ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός η αναφορά Καλογρίτσα στον στενό συνεργάτη του Μαξίμου και πρώην υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο όπως ισχυρίστηκε ο επιχειρηματίας, τον έκανε γραμματέα της ΚΝΕ και του έδωσε και την GPO!

Ο Καλογρίτσας φέρεται να έδωσε νέα στοιχεία και sms και να επιβεβαίωσε ότι «στο επίμαχο έγγραφο από τον Νίκο Παππά για το πώς θα μοιραστούν οι μετοχές του τηλεοπτικού καναλιού, ο “κωδικός Α2” ήταν το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου».

Οι αναφορές Καλογρίτσα στις καταθέσεις του «άνοιξαν έναν ευρύ κύκλο ερωτημάτων για την αδίστακτη και μυστική δράση του Νίκου Παππά και της “ομάδας” του με σκοπό τη δημιουργία ομίλου μέσων ενημέρωσης για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης» σημείωσαν οι πηγές της ΚΟ της ΝΔ και μετέφεραν τους εξής διαλόγους:

Β. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): Το Α2 τι ήταν;

Χρ. Καλογρίτσας: Να το τελειώνουμε το Α2 ήταν ο Αρτεμίου.

Δ. Μαρκόπουλος (βουλευτής ΝΔ): Άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου- Παππάς ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χρ. Καλογρίτσας: Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Β. Κεγκέρογλου: Πόσα σας είχε πει να βάλετε;

Χρ. Καλογρίτσας: 24-25 εκατ .

Όπως πρόσθεσαν πηγές που πρόσκεινται στην ΚΟ της ΝΔ, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι ο Παππάς γνώριζε το ποσό που θα διέθετε ο «Τζίγγε» (Γιάννης Βαρδινογιάννης), καθώς και λεπτομέρειες για τις κινήσεις των επιχειρηματιών που επρόκειτο να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Β. Κεγκέρογλου: Δηλαδή μας λέτε πως ο Παππάς πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Χρ. Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο. Προσπάθησε να πει πως αυτό θα έπρεπε να κάνει ο ένας κι αυτό ο άλλος. Σε κάποιο γραφείο δικηγορικό ήταν ο Αρτεμίου κι εκεί έγινε το τελικό. Εκεί με ρίξανε.

Δ. Μαρκόπουλος: Ήταν και ο Παππάς στο γραφείο αυτό;

Χρ. Καλογρίτσας: Δεν πήγα εγώ εκεί. Εκεί με ρίξανε. Με καταστρέψανε. Εκεί κατέστρεψαν τον γιο μου, έναν λεβέντη υγιή και μετά κατέστρεψαν. Αυτά ήταν επώδυνα. Εγώ ασχολούμουν με τα πολιτικά. Μέχρι που έχασαν τον διαγωνισμό με θεωρούσαν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένεια μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.

Αυτή η αναφορά Καλογρίτσα προκάλεσε το το ειρωνικό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη: «Κοντεύω να κλάψω…». Με τον Καλογρίτσα να γίνεται έξαλλος και να φωνάζει: «Χωροφύλακες ανακριτές δεν δέχομαι! Άντε ρε παλληκάρια της φακής. Να με προστατεύσετε κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής. Έλα Πολάκη να τα πούμε έξω οι δυο μας! Δεν είσαι σοβαρός! Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από σένα. Τι θες; Να σου πω για το τι ήταν το White House και το White Poscha να ξέρεις; Γνωρίζω τι είναι».

Στο συγκεκριμένο σημείο παρενέβη ο Μαρκόπουλος: «Να μη φύγει ο μάρτυρας αν δεν μας τα αποκαλύψει. Δεν θα φύγεις αν δεν μιλήσεις. Μην μας εμπαίζεις. Τι ήταν White House και White Porscha; Δεν θα παίζεις εδώ!». «Θέλω να ρωτήσω!», φώναξε ο κ. Πολάκης και ο Καλογρίτσας σχολίασε: «Εγώ έκανα τον Θεοδωρικάκο γραμματέα της ΚΝΕ επειδή είχα πρόσβαση στους παππούδες του κόμματος. Με τον Μίμη Ανδρουλάκη μαζί. Εγώ έκανα όμως και υπουργούς στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο θες να σου πω; Μη μιλάς λοιπόν Πολάκη!».

Ο μάρτυρας φέρεται επίσης να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή μια σελίδα με γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον Παππά. Σύμφωνα με τις πηγές της ΚΟ της ΝΔ, ο διάλογος των sms που φέρεται να κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας είναι ο εξής:

– Ν. Παππάς: Αν κλείσει πρόσεξε!

-Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε. Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτώ: τι εννοείς «πρόσεξε»;

-Ν. Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω.

-Χρ. Καλογρίτσας: τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και στον σύντροφο μου Π.

-Νίκος Παππάς: Μπράβο. Άρα συνεχίζουμε

Τι σχολίασαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

«Η απόλυτη επιβεβαίωση της κακοστημένης φάρσας που έστησε η Ν.Δ. με την προανακριτική για τον Νίκο Παππά ήρθε από τους ίδιους τους βουλευτές της», ήταν το σχόλιο κοινοβουλευτικών πηγών του ΣΥΡΙΖΑ για την τελευταία κατάθεση Καλογρίτσα. «Χάνοντας την ψυχραιμία τους, ξέσπασαν κατά του βασικού τους μάρτυρα, Χρήστου Καλογρίτσα. Η χαρακτηριστική τους φράση: “πέντε μέρες τώρα έρχεσαι εδώ και δεν μας έχεις δώσει τίποτα, δεν έχεις καταθέσει κανένα στοιχείο” αποτυπώνει ανάγλυφα την απόλυτη ήττα της Ν.Δ.» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Και συνεχίζοντας εκτιμούν ότι «η φάρσα τούς γύρισε μπούμερανγκ όταν ο Χρήστος Καλογρίτσας ομολόγησε το λάθος του να παραχωρήσει το 2015 τη δημοσκοπική εταιρεία GPO στην υπηρεσία Μητσοτάκη, μέσω του συνεταίρου και συνεργάτη του, Τάκη Θεοδωρικάκου».

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτουν τον εξής διάλογο:

Π. Πολάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Εσύ που είσαι αριστερός, που λες ότι τα έκανες όλα από ιδεολογία, γιατί έδωσες την GPO στον Μητσοτάκη;

Χρ. Καλογρίτσας: Τι να σου πω; Έχεις δίκιο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά την εξέταση του κ. Καλογρίτσα «λύθηκε το μυστήριο για τα περιβόητα White House και White Porscha»:

Π. Πολάκης: Η συμφωνία του 2018, που κάνατε με τους Χούρι έγινε στο σπίτι του. Τι χρώμα έχει αυτό το σπίτι; Πήγατε μέρα ή βράδυ;.

Χρ. Καλογρίτσας: Βράδυ.

Π. Πολάκης: Το βράδυ, το λευκό χρώμα δεν φαίνεται;.

Χρ. Καλογρίτσας: Φαίνεται.

Π. Πολάκης: Δεν ήταν άσπρο αυτό το σπίτι;.

Στ. Κελέτσης (πρόεδρος προανακριτικής): Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Π. Πολάκης: Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει.

Στ. Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Π. Πολάκης: Μήπως θυμάστε αν έξω από αυτό το σπίτι… Έξω από το σπίτι αυτό που πήγατε ήταν σταματημένο ένα υπερπολυτελές άσπρο αυτοκίνητο; Και τι μάρκα ήταν αυτό το αυτοκίνητο;.

Χρ. Καλογρίτσας: Θέλετε τώρα να σας πω για το White House και τη White Porscha; Ε, ξέρω αλλά δεν σας λέω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This