Ο Πομπέο απειλεί την Ελλάδα με κυρώσεις για το δεξαμενόπλοιο… τρομοκράτη – Κάνει πίσω η κυβέρνηση

Must Read

Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάθε δράση που θεωρούν ότι απαιτείται για να εμποδίσουν ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων, διεμήνυσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», υπενθύμισε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Αν αυτό το πλοίο κατευθυνθεί ξανά στη Συρία θα αναλάβουμε κάθε δράση που μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό όπως προβλέπουν οι κυρώσεις», συμπλήρωσε ο Πομπέο.

Το Adrian Darya 1 — το πρώην Grace 1 — αναχώρησε από τα ανοικτά του Γιβραλτάρ τη 18η Αυγούστου και, σύμφωνα με δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων, έχει δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την ελληνική πλευρά.

Να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ από χθες έχουν προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση με πολλαπλούς τρόπους, αλλά σήμερα η κλιμάκωση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η Αυστραλία στον Περσικό!

Η Αυστραλία αποδέχθηκε το αίτημα των ΗΠΑ να ενταχθεί στον διεθνή συνασπισμό που θα προστατεύει δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν πετρέλαιο και άλλα φορτηγά πλοία από τις απειλές που εγείρονται από πλευράς του Ιράν στο Στενό του Χορμούζ, δήλωσε σήμερα ο συντηρητικός πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον.

«Αυτή η αποσταθεροποιητική συμπεριφορά αποτελεί απειλή για τα συμφέροντα της Αυστραλίας στην περιοχή» του Κόλπου, επιχειρηματολόγησε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της Αυστραλίας να συνεργαστεί με τους διεθνείς εταίρους μας και να συνεισφέρει. Η συνεισφορά μας θα είναι περιορισμένης κλίμακας και χρονικά προσδιορισμένη», συμπλήρωσε.

Το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε ότι η Καμπέρα θα αναπτύξει στην περιοχή του Κόλπου φρεγάτες του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης.

Ο Βαρβιτσιώτης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,  μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ακόμη ότι: Δεν θέλουμε να διαταραχτούν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ. Ανέφερε δε, ότι οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει το σχετικό μήνυμα από τις ΗΠΑ για να μην παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια προς το ιρανικό τάνκερ.

«Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο, και στα Στενά του Ορμούζ δεδομένου ότι εκεί πολλά ελληνικά πλοία μεταφέρουν πετρέλαιο» είπε ακόμη ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This